BBQ cursus bij Kurt Dekoninck (1/3)

Geplaatst door op 22 april 2013

P1270433Begin dit jaar had ik op deze blog aangekondigd dat ik me had ingeschreven voor een BBQ cursus bij Kurt Dekoninck (wereldkampioen in 2010) en vorige week ging de eerste avond door. Na verwelkoming met aperitief hebben we eerst een uurtje kennis gemaakt met Kurt en de andere aanwezigen.

De groep van 25 personen was naar mijn mening iets te groot maar het waren stuk voor stuk wel toffe mannen en vrouwen en Kurt heeft voldoende BBQ’s dus al bij al viel het wel mee.

Wat die BBQ-toestellen betreft: dit was best wel indrukwekkend. Voor de deur staan 2 grote Oklahoma BBQ trailers, waaronder “The king of BBQ”: de grootste BBQ van België. Verder stonden er ook nog 3 keramische BBQ’s (Grill Dome), 2 pellet grills (Memphis), een grote rookkast, een kleinere smoker (ProQ), een derde oklahoma BBQ en nog wat losse grills. We hadden dus voldoende materiaal om mee te spelen 🙂

Het doel van de cursus was om een aantal basis-hapjes en -gerechten te maken:

  • Oesters met een mousseline en rucola
  • Rozemarijn-spiesjes van kangoeroevlees en sinaasappel
  • Spiesjes van wullok en Breydelspek
  • Zalmspiesjes
  • Rollade van kipfilet met mozarella en basilicum
  • Rollade van varkenshaasje gevuld met Brie en gewikkeld in een spekjasje
  • Een “upside-down cake” van appel en peer op bladerdeeg

Alle gerechten waren eenvoudig te bereiden met een beperkt aantal (eenvoudige) ingrediënten. De smaak was echter prima, veel van deze hapjes zal ik nog regelmatig zelf maken! Persoonlijk vond ik dat ik zelf in deze les niet zo veel heb bijgeleerd, maar we hebben wel veel lekkere hapjes kunnen maken, ik heb kennis kunnen maken met enkele sympathieke mensen, geleerd hoe ik een rollade moet opbinden met slagerstouw en heerlijk gegeten. Het was een geslaagde avond en ik kijk uit naar de volgende!

Deze diashow vereist JavaScript.

 

10 reacties op BBQ cursus bij Kurt Dekoninck (1/3)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *