Chicken wings #1

Chicken wings
Geplaatst door op 7 februari 2013

Chicken wingsOmdat het niet altijd een uitgebreide maaltijd moet zijn komen hier ook regelmatig chicken wings en/of kippenboutjes van de gril. Dit is één van onze favoriete recepten. We grillen de kip eerst indirect zodat het vanbinnen al kan garen en we grillen dan op het einde nog even direct voor een lekker knapperig velletje.

Ingediënten

(voor 2 personen)

  • 6 kippenvleugels
  • 250 ml ketchup
  • 100 ml olijfolie
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • Een snuifje (naar eigen smaak) van:
    • currypoeder
    • cayennepeper
    • lookpoeder
    • gedroogde tijm
    • je favoriete BBQ rub
    • zout

Bereiding

Controleer de kippenvleugeltjes op achtergebleven fijne pennen, gebruik een pincet om ze te verwijderen
Meng de ingrediënten en kruid af naar eigen smaak.
Marineer de kippenvleugels voor enkele uren in het mengsel (ik doe dit altijd in een diepvrieszakje)
Bereid de BBQ voor op indirect grillen op 140°C Indirect grillen - lekbakjes
Gril de kippenvleugeltjes 20 minuten indirect (voor kippenbouten is dit 35 minuten) op 140°C in een aluminium schaaltje Chicken wings
Verplaats, als de kerntemperatuur 75°C is, de chicken wings naar de directe zone van de BBQ en gril nog even verder tot de kerntemperatuur 78°C is en de kip een krokant velletje heeft. Gooi de marinade en het aluminiumbakje weg. Chicken wings
Is het velletje al knapperig maar is de kip nog niet op temperatuur? leg de kip nog even op de indirecte zone totdat ze de juiste temperatuur heeft bereikt. Chicken wings

Smakelijk!

Chicken wings

Bron: Jeroen Meus – Dagelijkse kost #4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *