Omdat het niet altijd een uitgebreide maaltijd moet zijn komen hier ook regelmatig chicken wings en/of kippenboutjes van de gril. Dit is één van onze favoriete recepten. We grillen de kip eerst indirect zodat het vanbinnen al kan garen en we grillen dan op het einde nog even direct voor een lekker knapperig velletje.
Ingediënten
(voor 2 personen)
- 6 kippenvleugels
- 250 ml ketchup
- 100 ml olijfolie
- 1 eetlepel vloeibare honing
- Een snuifje (naar eigen smaak) van:
- currypoeder
- cayennepeper
- lookpoeder
- gedroogde tijm
- je favoriete BBQ rub
- zout
Bereiding
Controleer de kippenvleugeltjes op achtergebleven fijne pennen, gebruik een pincet om ze te verwijderen | |
Meng de ingrediënten en kruid af naar eigen smaak. | |
Marineer de kippenvleugels voor enkele uren in het mengsel (ik doe dit altijd in een diepvrieszakje) | |
Bereid de BBQ voor op indirect grillen op 140°C | |
Gril de kippenvleugeltjes 20 minuten indirect (voor kippenbouten is dit 35 minuten) op 140°C in een aluminium schaaltje | |
Verplaats, als de kerntemperatuur 75°C is, de chicken wings naar de directe zone van de BBQ en gril nog even verder tot de kerntemperatuur 78°C is en de kip een krokant velletje heeft. Gooi de marinade en het aluminiumbakje weg. | |
Is het velletje al knapperig maar is de kip nog niet op temperatuur? leg de kip nog even op de indirecte zone totdat ze de juiste temperatuur heeft bereikt. |
Smakelijk!
Bron: Jeroen Meus – Dagelijkse kost #4