Chicken wings #2

Chicken wings #2
Geplaatst door op 4 april 2013

Chicken wings #2

Omdat het niet altijd een uitgebreide maaltijd moet zijn komen hier ook regelmatig chicken wings en/of kippenboutjes van de gril. Ik publiceerde eerder al een recept voor chicken wings en ook dit recept is één van onze favorieten. We grillen de kip eerst indirect zodat het vanbinnen al kan garen en we grillen dan op het einde nog even direct voor een lekker knapperig velletje.

Ingediënten

(voor 2 personen)

  • 4 kippenvleugels
  • 1 eetlepel (gerookte) paprikapoeder
  • 2 theelepel mosterdpoeder
  • 1 theelepel grof zeezout
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1/4 theelepel chilipoeder
  • (zoete) BBQ saus naar keuze

Bereiding

Controleer de kippenvleugeltjes op achtergebleven fijne pennen, gebruik een pincet om ze te verwijderen
Meng de ingrediënten voor de rub
Wentel de kippenvleugeltjes in de rub tot ze gelijkmatig met de kruiden zijn bedekt
Bereid de BBQ voor op indirect grillen op 140°C Indirect grillen - lekbakjes
Gril de kippenvleugeltjes ongeveer 20 minuten indirect (voor kippenbouten is dit ongeveer 35 minuten) op 140°C P1260714
Verplaats, als de kerntemperatuur 75°C is, de chicken wings naar de directe zone van de BBQ. Bestrijk de kippenboutjes met BBQ saus naar keuze en gril nog even verder tot de kerntemperatuur 78°C is. P1260713
Is het velletje al knapperig maar is de kip nog niet op temperatuur? leg de kip nog even op de indirecte zone totdat ze de juiste temperatuur heeft bereikt. P1260717

Smakelijk!

Chicken wings #2

Bron: Het groete barbecue boek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *