Een coquille (het vlees van de sint-jacobsschelp) mag niet te lang worden gegrild want dan wordt het te droog en rubberachtig. Dit recept is een “surf & turf” variant: vlees en vis samen in één gerecht. De voorbereiding is doodeenvoudig maar het grillen is iets moeilijker: het verschil tussen een half-rauwe en een te droge coquille is een kwestie van enkele tientallen seconden, best eens op voorhand oefenen dus.
Ingediënten
- Coquilles (vlees van de sint-jacobsschelp)
- Peper en zout
- Prosciutto (italiaanse ham)
- Rozemarijn
Bereiding
Kruid de coquilles naar smaak met peper en zout | |
Rol de coquilles in een sneedje prosciutto- of parma-ham en hou de ham op zijn plaats met een tandenstokertje.Kruid de bovenkant bij met wat rozemarijn. | |
Gril de sint-jacobsvruchten op directe wijze, ongeveer 2 minuten per kant (ik draai ze elke halve minuut om zodat ik het gaarproces op de voet kan volgen en mooie grillmarks kan vormen).Om te vermijden dat de coquilles (te) snel afkoelen kan je ze serveren op een voorverwarmd bord. |
2 reacties op Coquille met ham