De perfecte burger – deel 2

Hamburger op de BBQ
Geplaatst door op 19 januari 2013

Hamburger op de BBQIn november had ik al eens het bericht geplaatst dat we op zoek zijn naar de perfecte burger. Uit een eerste test waren 2 recepten gekomen die ik heb proberen combineren. Die smaak was op zicht niet slecht maar er was een overheersende looksmaak.

We hebben het recept dus nog een klein beetje aangepast en dit is tot nu toe het resultaat waar we best tevreden mee zijn. Er moet nog een aan gesleuteld worden maar dit is alvast het recept dat we voorlopig hebben bekomen:

  • 250 gram rundergehakt
  • 20-tal spekblokjes
  • 2 TL fijngesnipperde ui
  • 1 EL BBQ saus (bv Sweet Baby Ray’s Honey)
  • 1 ei
  • 1 TL zwarte peper
  • 2 EL ongekruid paneermeel
  • 1 TL knoflookpoeder
  • 15 druppels worcestershiresaus
  • 1 TL paprika
  • 2 TL peterselie

Snij de spekblokjes fijn en bak ze samen met de ui goudbruin en meng alle ingrediënten samen. Het is een heerlijke, stevige hamburger met een explosie van smaken die we erg lekker vinden.

Eens we 100% tevreden zijn met de hamburger gaan we op zoek naar de lekkerste combinatie van toppings en daarna nemen we het broodje onder handen!

Update: Ondertussen hebben we bovenstaande recept nog een klein beetje aangepast en zijn we zéér tevreden met het eindresultaat. We hebben dit dan ook de rook zonder vuur hamburger gedoopt!

2 reacties op De perfecte burger – deel 2

  1. WiZZarD

    De spekblokjes heb ik geen ervaring mee, maar is wel een goede tip! Die ga ik zeker een keer uitproberen. Wat ik zelf lekker vind is een klein scheutje ketjap manis door het gehakt heen. Hierdoor worden de burgers iets zoeter.

  2. David

    Fijn receptje. Heb er zelf nog 1 wijziging aan gemaakte, en de ui en spekblokjes geglaceerd met Balsamico aziijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *