Gegrilde roodbaarsfilet in kokosmelkbouillon

roodbaars in kokosmelkbouillon
Geplaatst door op 16 mei 2013

roodbaars in kokosmelkbouillonDeze gegrilde roodbaarsfilet is zo lekker dat het water mij in de mond loopt elke keer ik er aan denk 🙂 Dit is echt één van mijn favorieten.

Ingrediënten

(voor 4 personen)

  • 4 roodbaarsfilets
  • 200 ml kokosmelk
  • 75 ml water
  • 2 geraspte wortels
  • 2 el arachideolie
  • 2 eetlepels gesnipperde sjalot
  • 2 eetlepels limoensap
  • 2 theelepels suiker
  • 1 theelepel vissaus
  • 1/2 theelepel versgeraspte gember
  • 1/2 theelepel limoenzeste
  • 1/2 fijngesneden chilipeper (naar smaak)
  • plantaardige olie
  • peper en zout

Bereiding

Verhit de plantaardige olie in een pan en voeg de wortels, sjalot, gember en limoenzeste toe. Stoof dit voor enkele minuten totdat de wortels zacht zijn. Voeg daarna de resterende ingrediënten voor de bouillon toe en laat dit enkele minuten zacht koken.Bouillon:

  • 200 ml kokosmelk
  • 75 ml water
  • 2 geraspte wortels
  • 2 el arachideolie
  • 2 eetlepels gesnipperde sjalot
  • 2 eetlepels limoensap
  • 2 theelepels suiker
  • 1 theelepel vissaus
  • 1/2 theelepel versgeraspte gember
  • 1/2 theelepel limoenzeste
  • 1/2 fijngesneden chilipeper (naar smaak)
Kokosmelkbouillon
Smeer de roodbaarsfilet in met olie, kruid naar smaak met peper en zout en gril op directe wijze tot de roodbaars gaar is (hij mag net niet uit elkaar vallen) Roodbaarsfilet grillen
Verdeel de hete bouillon over 4 diepe borden en serveer hierop de roodbaarsfilet roodbaars in kokosmelkbouillon

Smakelijk!

roodbaars in kokosmelkbouillon

Bron: Weber – het Grote Barbecue-boek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *