Gemarineerd varkenshaasje gerookt op kersenhout

Varkenshaasje marineren
Geplaatst door op 17 januari 2013

Varkenshaasje marinerenDe marinade lijkt zoet maar dat is niet te merken in het eindresultaat. Er was een licht zoete toets aanwezig maar het was zeker niet overheersend en de smaak van het vlees was duidelijk aanwezig.

We hebben het varkenshaasje gerookt met kersenhout van Axtschlag omdat we vonden dat de lichtzoete smaak van kersenhout goed past bij het varkensvlees en de marinade. We bleken gelijk te hebben, de combinatie was heerlijk!

Ingediënten

(voor 1 varkenshaasje als je marineert in een plastic zak)

  • 1 varkenshaasje
  • 30 ml sojasaus
  • 30 ml bruine suiker
  • 30 ml cola
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl fijngehakte ui
  • 1 tl fijngemalen zwarte peper
  • 1/2 tl knoflookpoeder

Extra benodigdheden

Rookhout: kersenhout past heel goed bij dit gerecht (te koop bij BBQGuru.be en we geven zelf ook gratis een zak rookhout weg!).

Bereiding

Meng alle ingrediënten samen en marineer het varkenshaasje voor een paar uur in een plastic zak
Maak de BBQ klaar voor indirect grillen Indirect grillen - lekbakjes
Plaats het varkenshaasje op de indirecte zone en plaats enkele blokjes kersenhout op de hete kolen.Gril het varkenshaasje op indirecte wijze 1 à 1,5 uur bij een temperatuur van 120 à 150°C tot de gewenste kerntemperatuur Gemarineerd varkenshaasje
Wikkel het varkenshaasje in aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten zodat de sappen zich kunnen herverdelen. Vlees laten rusten

Smakelijk!

Varkenshaasje marineren

Bron: Big Bob Gibson

(Dit artikel werd gesponsord door BBQGuru.be)

2 reacties op Gemarineerd varkenshaasje gerookt op kersenhout

  1. Kees

    Hoi

    Ik heb gisteren je recept gemaakt.
    Gerookt op appelhout.
    Ik had eerst de varkenshaas een nacht gemarineerd.
    Daarna gegaard in de oven bij 110 graden gedurende een uur.
    Daarna gerookt gedurende een uur in de rookkast.
    Heerlijk ! Heerlijk ! Heerlijk !
    Echt supermals en heel rijk van smaak.
    Heb je toevallig nog meer van die heerlijke recepten ?
    Dan hou ik me aanbevolen.

    Groet, Kees Machielsen

    • Chris

      Dag Kees,

      Het doet me plezier dat dit recept je zo gesmaakt heeft, bedankt om de moeite te nemen dit aan ons te laten weten. Ook in 2014 zullen er nog heel wat, naar mijn mening, lekkere recepten op deze website verschijnen!

      Hou deze website dus in de gaten of abonneer je via e-mail (rechtsboven op elke pagina) om op de hoogte te blijven van nieuwe recepten, reviews en andere nieuwtjes in de BBQ wereld.

      Groeten,
      Chris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *