Gevulde aardappel met roomkaas

Gevulde aardappel met roomkaas
Geplaatst door op 24 juli 2014

Gevulde aardappel met roomkaasDeze gevulde aardappelen zijn een lekker alternatief voor de klassieke aardappel in de schil. Omdat de aardappelen eerst gepoft worden duurt het wel even voordat ze klaar zijn, iets om rekening mee te houden dus.

Als je geen BBQ met deksel hebt kan je deze aardappelen ook in de oven bereiden.

Ingrediënten

(voor 4 gevulde aardappelen)

  • 4 aardappelen
  • 200 gram roomkaas (bv. Philadelphia met bieslook)
  • 1/2 rode ui, fijngesneden
  • fijngesneden bieslook
  • peper en zout

Bereiding

Wikkel elke aardappel apart in aluminiumfolie en leg ze ongeveer één uur op de indirecte zone van je gesloten BBQ (180 à 200 °C) tot ze gaar zijn (controleer met een keukenmesje of een satéstokje of de aardappelen zacht zijn). Deze stap kan ook in de oven (180°C).

Gevulde aardappel met roomkaas

Laat de aardappelen iets afkoelen zodat je ze kan vasthouden zonder jezelf te verbranden. Snij van elke aardappel in de lengte het “hoedje” er af.

Gevulde aardappel met roomkaasHol met bv een meloenbolletjestang voorzichtig de aardappelen uit, let hierbij op dat de schil niet breekt. Bewaar het aardappelkruim voor de volgende stap.

Gevulde aardappel met roomkaas

Maak de vulling van het fijngeprakte aardappelkruim, 200 gram roomkaas, fijngesnipperde halve ui en kruid af naar smaak met peper en zout. Vul de aardappelen met dit mengsel.

Gevulde aardappel met roomkaas

Gril de aardappelen nog voor een tiental minuutjes indirect op de BBQ zodat ze goed warm zijn. Smakelijk!

Gevulde aardappel met roomkaas

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *