Gevulde dadels met Gandaham

Gevulde dadels met gandaham
Geplaatst door op 31 juli 2014

Gevulde dadels met gandahamDit eenvoudige BBQ hapje zal zeker in de smaak vallen bij iedereen die graag zoet en zout combineert, een echte aanrader!

Ingrediënten

(voor 10 stuks)

  • 100 gram ricottakaas
  • 15 ml vloeibare honing
  • 10 dadels
  • 10 korte rozemarijntakjes
  • 5 sneden gedroogde ham (bv Gandaham)
  • 5 kastanje- of walnoten

Bereidingswijze

  1. Maak een mengsel van de ricottakaas, honing en gehakte noten
  2. Snij de hamplakjes in de lengte door
  3. Snij de dadels half door en verwijder de kern
  4. Vul de dadels met het ricottamengsel en wikkel er een half plakje ham rond
  5. Verwijder de onderste blaadjes van de rozemarijntakjes en spies er een dadel op
  6. Wikkel rond de uitstekende rozemarijnblaadjes wat aluminiumfolie zodat ze niet verbranden (enkel nodig bij direct grillen)
  7. Gril op indirecte wijze voor ongeveer 20 minuten (voorkeur), of op directe wijze voor een 5-tal minuten

Bron: Rachael Ray

2 reacties op Gevulde dadels met Gandaham

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *