Dit eenvoudige BBQ hapje zal zeker in de smaak vallen bij iedereen die graag zoet en zout combineert, een echte aanrader!
Ingrediënten
(voor 10 stuks)
- 100 gram ricottakaas
- 15 ml vloeibare honing
- 10 dadels
- 10 korte rozemarijntakjes
- 5 sneden gedroogde ham (bv Gandaham)
- 5 kastanje- of walnoten
Bereidingswijze
- Maak een mengsel van de ricottakaas, honing en gehakte noten
- Snij de hamplakjes in de lengte door
- Snij de dadels half door en verwijder de kern
- Vul de dadels met het ricottamengsel en wikkel er een half plakje ham rond
- Verwijder de onderste blaadjes van de rozemarijntakjes en spies er een dadel op
- Wikkel rond de uitstekende rozemarijnblaadjes wat aluminiumfolie zodat ze niet verbranden (enkel nodig bij direct grillen)
- Gril op indirecte wijze voor ongeveer 20 minuten (voorkeur), of op directe wijze voor een 5-tal minuten
Bron: Rachael Ray
2 reacties op Gevulde dadels met Gandaham