Op de BBQ proberen wij veel te variëren. Ons vlees hoeft echt niet altijd te worden ingesmeerd met BBQ saus. (al vinden we dat wel héél lekker 🙂 ) Dikwijls maken we dus ook eens iets klassiek, zoals een heerlijke hamburger of iets gezond, zoals deze kipsaté. Want BBQ hoeft echt niet ongezond te zijn.
Ingrediënten
(voor 4 kipspiezen)
- 400 gram kipfilet of kippendijen (zonder been of vel)
- 2 theelepels (zee)zout
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel sambal (of minder als je het minder pikant wil)
- 1 theelepel gember (bij voorkeur vers of gemberpasta)
- 2 tenen knoflook
- sap van 1 limoen
- 1 eetlepel water
- Stevige groenten naar keuze (paprika, courgette, ui, …)
Bereiding
Snij de kip in blokjes en meng alle ingrediënten voor de marinade:
|
|
Laat de marinade minimaal 3 uur intrekken en verdeel de kip over 4 satéprikkers samen met blokjes groenten zoals paprika, courgette of ui. | |
Gril de kipsaté’s over een direct vuur tot een kerntemperatuur van minimum 76°C |
Smakelijk!
2 reacties op Gezonde oosterse kipsaté