Gezonde oosterse kipsaté

Oosterse kipsaté
Geplaatst door op 4 juli 2013

Oosterse kipsatéOp de BBQ proberen wij veel te variëren. Ons vlees hoeft echt niet altijd te worden ingesmeerd met BBQ saus. (al vinden we dat wel héél lekker 🙂 ) Dikwijls maken we dus ook eens iets klassiek, zoals een heerlijke hamburger of iets gezond, zoals deze kipsaté. Want BBQ hoeft echt niet ongezond te zijn.

Ingrediënten

(voor 4 kipspiezen)

  • 400 gram kipfilet of kippendijen (zonder been of vel)
  • 2 theelepels (zee)zout
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel sambal (of minder als je het minder pikant wil)
  • 1 theelepel gember (bij voorkeur vers of gemberpasta)
  • 2 tenen knoflook
  • sap van 1 limoen
  • 1 eetlepel water
  • Stevige groenten naar keuze (paprika, courgette, ui, …)

Bereiding

Snij de kip in blokjes en meng alle ingrediënten voor de marinade:

  • 2 theelepels (zee)zout
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel sambal (of minder als je het minder pikant wil)
  • 1 theelepel gember (bij voorkeur vers of gemberpasta)
  • 2 tenen knoflook
  • sap van 1 limoen
  • 1 eetlepel water
marinade kipsaté
Laat de marinade minimaal 3 uur intrekken en verdeel de kip over 4 satéprikkers samen met blokjes groenten zoals paprika, courgette of ui. Oosterse kipsaté
Gril de kipsaté’s over een direct vuur tot een kerntemperatuur van minimum 76°C Kipsaté

Smakelijk!

Oosterse kipsaté

2 reacties op Gezonde oosterse kipsaté

  1. Arjan

    Ziet er goed uit 🙂 maar je kon het niet laten om naast al dat ‘goede’ een stuk rib erop te leggen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *