Hoe maak je een “rookbom”

Rook
Geplaatst door op 20 juli 2013

Rook

Zoal je waarschijnlijk weet is de meerwaarde van de klassieke vuurkruiden voor de BBQ miniem. Zodra je ze over de kolen strooit verbranden ze en geven ze kortstondig een lekkere geur. Ze ontwikkelen wel degelijk rook maar dit is zó kort, dat het nagenoeg geen invloed heeft. Ze worden dus niet voor niets buurkruiden genoemd, want zelf heb je er niet veel aan.

Ook die fijne rooksnippers die je kunt kopen verbranden eigenlijk te snel om er veel plezier aan te beleven. Je kan het rookhout weken, maar dat lost eigenlijk ook niet zo veel op.

Toch is er nog een optie waardoor je kan genieten van die lekkere rooksmaak, zonder nieuw (groter) rookhout te moeten kopen …

De oplossing: een “rookbom” maken

Een smoke bomb, of rookbom in het Nederlands, kan je maken door een enveloppe te maken van aluminiumfolie met daarin de vuurkruiden of fijne rooksnippers. In deze enveloppe prik je dan enkele gaatjes waarna je hem op de hete kolen legt. Binnen enkele minuten zal de rook zich ontwikkelen en je zal zien dat je op deze manier veel langer kan roken.

Door de vuurkruiden / rooksnippers in een enveloppe met enkele gaatjes te plaatsen beperk je de zuurstoftoevoer waardoor de kruiden/snippers langer zullen smeulen.

3 reacties op Hoe maak je een “rookbom”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *