Mosselen in de witte wijn

Geplaatst door op 13 oktober 2012

Een BBQ gerecht waar je je gasten dikwijls mee kan verrassen is mosselen. Omdat deze mosselen in een papillot worden klaargemaakt is de meerwaarde om het op de barbecue te maken eigenlijk beperkt. Toch maak ik het wel graag klaar als hapje omdat je verschillende soorten kan bereiden en omdat je er weinig werk aan hebt. Zo kan je je gasten al iets geven terwijl je je concentreert op de andere gerechten.

Benodigdheden

  • Papillot van aluminiumfolie of Qbag

Ingrediënten (voor één Qbag)

  • 18 mosselen
  • 1 laurierblad
  • peper en zout naar smaak
  • 1 afgestreken eetlepel rozemarijn
  • 1 dl droge witte wijn
  • groenten naar keuze (paprika, ui,  selder, tomaat, …)

Optioneel

Ik heb citroentijm groeien in de tuin en voeg daarvan één takje (10-tal cm) toe. Wees echter voorzichtig met tijm want de smaak kan snel overheersen.

Bereiding

Snij de groenten in fijne blokjes (brunoise) en kuis de mosselen. Meng de ingrediënten door elkaar en doe ze voorzichtig in een Qbag of papillot van aluminium. Let hierbij op dat het venstertje niet loskomt want dan kunnen de mosselen niet stomen. Zelf geef ik voor mosselen de voorkeur aan een Qbag omdat je door het venster heel goed kan zien wanneer je mosselen klaar zijn.

Zorg voor een middelmatig vuur op je barbecue en leg de Qbag of papillot rechtstreeks boven de kolen. Let hierbij op dat je een Qbag altijd met het venster naar boven legt! De mosselen kunnen worden opgediend als ze helemaal open zijn gegaan, dit duurt ongeveer 20 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *