Mosterd rub

Mosterd rub
Geplaatst door op 28 maart 2013

Mosterd rubHet recept voor deze rub heb ik van Blue Smoke BBQ. We vinden het heerlijk op onze fall-of-the-bone ribben maar deze eenvoudige rub is ook heel lekker op ander varkensvlees, kip en lamsvlees.

Om deze rub te kunnen maken heb je een vijzel nodig (kan je bv. kopen in IKEA), tenzij je ergens fijngemalen mosterd kan vinden.

Ingrediënten

  • 2 eetlepels grof zeezout
  • 2 eetlepels zwarte peperkorrels (ongemalen)
  • 4 eetlepels bruine suiker (ze mogen goed gevuld zijn)
  • 2 eetlepels knoflookpoeder
  • 6 eetlepels mosterd zaad (geel of zwart), dit kan je onder andere kopen in de Makro

Bereiding

Maal, of vijzel de ingrediënten apart en voeg ze samen. De rub mag nog vrij grof zijn, maar alles moet minstens gekneusd zijn. Heb je liever een fijne rub dan kan je de ingrediënten ook vermalen.

Deze rub is heel lekker bij varkensvlees, lamsvlees en kip, vooral in combinatie met een glazuur van honing!

Bron: Blue Smoke BBQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *