Opening BBQ Academy in Gavere

Koen Maes & Tom De Jaeger - foto © Kwizien TV
Geplaatst door op 5 maart 2014
Koen Maes & Tom De Jaeger - foto © Kwizien TV

foto © Kwizien TV

Afgelopen weekend kon ik in Gavere (Oost-Vlaanderen) getuige zijn van de aftrap van de BBQ Academy. Deze BBQ-school geeft opleiding voor barbecueliefhebbers en hobbykoks, zowel voor beginners als ervaren grillmeesters.

Het enthousiaste duo achter dit project (Koen Maes en Tom De Jaeger) zijn geen onbekenden in de BBQ wereld: Koen Maas is de zaakvoerder van Make My BBQ, een cateringbedrijf dat specialiseert in barbecuebufetten. Tom De Jaeger is, naast zaakvoerder van een vishandel in Knesselare, ook de leider van het BBQ-team FiveQ. Dit team hoeft zich zeker niet te schamen voor de reeds behaalde resultaten, met als laatste wapenfeit een 3e plek in de algemene ranking van het BK BBQ.

BBQ Academy - foto © BBQ Academy

foto © BBQ Academy

De BBQ Academy is gelegen in het landelijke Asper-Gavere en voorzien van alles wat je nodig hebt voor een geslaagde avond: Een lange tafel (binnen) om samen de gerechten te bereiden, een gevulde koelkast (dranken zijn inbegrepen in de prijs) en buiten staan een acht-tal BBQ’s te glimmen onder een overkapping (in België moet je voorbereid zijn…). Zoals het hoort is er veel variatie onder de toestellen: op de BBQ school kan je ervaring opdoen met Oklahoma’s, keramische grill, traditionele houtskool, gas en elektrisch.

BBQ Academy

De cursussen zijn geprijsd aan 65€ per avond en lijken de deur uit te vliegen: van de 20 cursussen die momenteel in het voorjaar zijn gepland zijn er reeds 11 volzet (maximum = 16 personen per avond).

Als het van de ambitieuze zaakvoerders af hangt zal de BBQ Academy binnenkort heel Vlaanderen veroveren:

“Tegen eind 2015 moeten er vijf locaties in heel Vlaanderen zijn, onder andere in Antwerpen en Vlaams-Brabant”

Iemand die Vlaanderen het “echte BBQ’en” wil leren, leg ik in ieder geval geen strobreed in de weg: ik wens Koen en Tom veel succes met hun nieuwe avontuur!

Meer informatie: Website BBQ Academy

3 reacties op Opening BBQ Academy in Gavere

 1. annick sleeckx

  Beste,

  Wanneer wordt er nog een BBQ les (vnl Oklahoma) georganiseerd aub?

  Mvgr
  Annick

 2. Colman Johan

  Johan
  De tapaz was gisteren lekker en leerrijk. Voor herhaling vatbaar.
  Bedankt aan het team;

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *