Traditionele bruschetta’s

Bruschetta op de BBQ
Geplaatst door op 7 augustus 2014

Bruschetta op de BBQBruschetta vind je terug in heel wat vormen en variaties, maar de “echte”, traditionele bruschetta bestaat uit gegrild brood en onderstaande eenvoudige ingrediënten. Een mooi voorbeeld van de eenvoud die zo typerend is voor de klassieke Italiaanse keuken. En net die eenvoud maakt van dit recept een heerlijk hapje op de BBQ!

Ingrediënten

(voor 6 bruschetta’s)

  • Stokbrood of Ciabattabrood
  • 1 tomaat
  • 6 kerstomaatjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje look
  • verse basilicum

Bereidingswijze

Snij het brood in schijfjes van enkele centimeter (ongeveer een duim dik). Pers het teentje look en meng dit met de olijfolie.

Ontpit de tomaten en snij in kleine blokjes, snij of hak enkele blaadjes basilicum fijn en meng dit met de tomaten.

Wrijf het brood aan één kant in met de lookolie en rooster het brood kort aan beide kanten.

Beleg de broodjes met het de tomaat en basilicum en kruid af met wat zwarte peper en grof zout, serveer terwijl de broodjes nog warm zijn.

Smakelijk!

Bruschetta op de BBQ

Reageren is op dit artikel niet toegestaan.