Uitslag BK BBQ 2013

BK BBQ 2013
Geplaatst door op 25 augustus 2013

BK BBQ 2013Vandaag ging in Oostende het Belgisch kampioenschap BBQ door. Dankzij het goede weer (lees: geen regen) was er een gezellige drukte.

De 36 deelnemers (waarvan 5 buitenlandse teams) streden in 5 categorieën om de titel voor het beste Belgische BBQ team van 2013.

Zoals elk jaar was het opnieuw een gezellige mix van spanning om de gerechten tijdig tot perfectie af te werken, het entertainen van het publiek met lekkere hapjes en leuke sfeer.

Hapjes - BK BBQ 2013Zoals gewoonlijk verkochten de teams hapjes aan de bezoekers via een bonnetjessysteem (3€ voor een bonnetje waarvan het team 0,75€ mocht houden). Dat is uiteraard een leuke kans om leuke ideeën op te doen of gewoonweg lekker te eten.

Maar het serveren van hapjes aan het publiek is natuurlijk niet waarvoor deze teams naar Oostende waren afgezakt. Vandaag stond ook de titel van Belgisch kampioen BBQ van 2013 op het spel. Er werden 5 gerechten ingediend in de categorieën vis, kip, varken, rund en dessert. De gerechten werden door een professionele jury (helaas niet uit het BBQ milieu) beoordeeld volgens cuisson (35%), smaak (35%), garnituren (20%) en presentatie (10%).

Na de laatste turn-in om 16u (dessert) was het ruim 2 uur wachten op de award-ceremonie.

Tussendoor vonden op het podium van de organisatie ook nog enkele interviews plaats met sponsors en leden van de jury. Spijtig genoeg werden die overstemd door de luide country-band in de tent ernaast (ook voorzien door de organisatie) waardoor het op het podium beeld zonder klank was.

Tegen 18u was de spanning te snijden als de verschillende teams zich aan het hoofdpodium verzamelden in afwachting van de uitslag van de wedstrijd.

Spijtig genoeg kwam de presentatrische amateuristisch over en verliep de uitreiking rommelig, wat een anticlimax was van deze mooie dag.

De publieksprijs werd (na het voorval op het EK in Torhout vorig jaar) gelukkig geschrapt en werd dit jaar vervangen door 3 awards: één van Think Pink en 2 van de sponsors. Deze prijzen gingen naar El Bolli (Flyer.be), Unilever Foodsolutions België (Palm) en De Bourgondische Duivels (Think Pink).

Na de uitreiking van deze secundaire prijzen volgde de officiële uitslag van het BK BBQ 2013 en werd de winnaar (VZW Hertals) bekend gemaakt. Een overzicht van de winnende teams per categorie:

Vis

 1. VZW Hertals
 2. Wettels On Fire Ninove
 3. Five Q
BK BBQ 2013 - winnend vis gerecht

BK BBQ 2013 – winnend vis gerecht

Kip

 1. VZW Hertals
 2. The Filous
 3. Belgian BBQ TEam Laurentius

(eervolle vermelding naar het Dutch BBQ Team (NL) voor een virtuele 2e plaats)

BK BBQ 2013 - winnend kip gerecht

BK BBQ 2013 – winnend kip gerecht

Varkensvlees

 1. Belgian BBQ TEam Laurentius
 2. VZW Hertals
 3. Five Q
BK BBQ 2013 - winnend varkensvlees gerecht

BK BBQ 2013 – winnend varkensvlees gerecht

Rundsvlees

 1. Les Bon Vivants Diplomés
 2. Peyote Pedro Team
 3. Wettels On Fire Ninove
BK BBQ 2013 - winnend rundsvlees gerecht

BK BBQ 2013 – winnend rundsvlees gerecht

Dessert

 1. Wettels On Fire Ninove
 2. Smoke on the Wild Side
 3. Five Q
BK BBQ 2013 - winnend dessert

BK BBQ 2013 – winnend dessert

(eervolle vermelding naar het Dutch BBQ Team (NL) voor een virtuele 1e plaats)

Totaaluitslag

 1. VZW Hertals (616 punten)
 2. Wettels On Fire Ninove (614 punten)
 3. Five Q (609 punten)

 

2 reacties op Uitslag BK BBQ 2013

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.