Afgelopen weekend was er heel wat te doen in de BBQ-wereld: In de Amerikaanse staat Tennessee vond het populaire Memphis in May plaats en dichter bij huis ging de Tony Stone Low & Slow BBQ Competition door.
Naast BBQ recepten, tips, weetjes en reviews volg ik ook de actualiteit op vlak van BBQ op en probeer ik jullie via deze website op de hoogte te houden over de belangrijkste BBQ wedstrijden en -evenementen.
Tony Stone Low & Slow BBQ Competition
Vorig jaar werd voor het eerst de Tony Stone Low & Slow BBQ Competition georganiseerd, dit was de eerste BBQ wedstrijd in Europa volgens de KCBS regels. Dit jaar waren er 36 internationale BBQ teams aanwezig in het Nederlandse Hoofddorp. Ik kon er, tot mijn grote spijt, door omstandigheden niet aanwezig zijn maar dat probeer ik volgend jaar goed te maken.
De resultaten:
Grand Champion
- Lowland Smokers (NL)
- Bunch of Swines (UK)
- South West BBQ Dreams (NL)
Kip
- South West BBQ Dreams (NL)
- Flaming Pig BBQ (SE)
- Smokey Goodness (NL)
Varkensribben
- Sea Side Smokers (NL)
- Woodfire BBQ.nl (NL)
- Bunch of Swines (UK)
Varkensvlees
- Serial Grillaz (NL)
- iQ (NL)
- BBQGuru.N1 (NL)
Brisket (rundsvlees)
- Smokey Goodness (NL)
- Miss Piggy’s (UK)
- Don Marcos Barbecue (DE)
Bron: KCBS
Memphis in May: World Championship Barbecue Cooking Contest
Elk jaar is het in Tennessee een maand lang feest, dan gaat namelijk het jaarlijkse festival Memphis in May door. Dit is hoofdzakelijk een muziekfestival, maar het derde weekend van mei trekken er meer dan 100.000 bezoekers naartoe om van iets anders te genieten: BBQ natuurlijk! De World Championship Barbecue Cooking Contest is één van de grootste BBQ wedstrijden ter wereld met meer dan 250 deelnemende teams!