Verloting: potato grill rack

Geplaatst door op 16 mei 2013

Vuur en Rook

We zijn weer halfweg de maand en dat betekent dat we een nieuw product uit de webshop van BBQGuru.be mogen verloten!

Het product wat we dit keer mogen weggeven is een – hou je vast – Steven Raichlen best of barbecue potato grilling rack. Een lange naam voor een eenvoudig, maar daarom niet minder handig, accessoire voor de BBQ: een aardappelrooster.

Iedereen heeft ooit wel al eens aardappelen bereid op de BBQ, en ik durf te wedden dat het de eerste keer niet echt verliep zoals verwacht. Aardappelen op de BBQ zijn gewoon niet eenvoudig om op de BBQ te bereiden. Waarom? Omdat je zoveel geduld moet hebben 🙂

Een aardappel heeft lang nodig om te garen en dat maakt het lastig om te timen. Je kunt natuurlijk de griltijd verkorten door de aardappelen eerst voor te koken, maar dan gaat de meerwaarde van de BBQ verloren.

Aardappelrooster

Steven Raichlen heeft nog een andere oplossing: de potato grilling rack (aardappelrooster). Het gebruik van dit rooster is heel eenvoudig: je prikt de aardappel op het rooster waardoor het metalen lipje tot het centrum van de aardappel snijdt en je legt het rooster zo (indirect natuurlijk) op je grilrooster. Dankzij de aardappelrooster zal de aardappel niet enkel van buiten uit, maar ook (dankzij het hete metaal) van binnen uit garen. Dit verkort de uiteindelijke gaartijd.

Wat moet je doen om te winnen? Heel simpel: laat een reactie achter op dit bericht met het antwoord op volgende vraag:

Wat is jou favoriete manier om aardappelen op de BBQ te bereiden?

(Ter info: er is geen fout antwoord op deze vraag, elke reactie telt mee om te kunnen winnen ;-))

De verloting wordt afgesloten op 16 juni middernacht waarna de winnaar via een artikel op deze site bekend zal worden gemaakt. Als je niet tot dan wil wachten kan je uiteraard ook even shoppen bij BBQGuru.be en zelf bestellen 😉

Veel succes!

Wedstrijdreglement:

  • De verloting wordt afgesloten op 16 juni middernacht
  • Deelnemen kan door een reactie achter te laten op dit bericht (één per persoon)
  • Alle reacties worden chronologisch genummerd
  • Na verstrijken van de deadline wordt één nummer geloot via random.org en heeft de auteur van de corresponderende reactie gewonnen

(Dit artikel werd gesponsord door BBQGuru.be)

34 reacties op Verloting: potato grill rack

  1. WiZZarD

    Mijn favoriete manier is “twice baked potatoes”. Kortom: eerst poffen. vervolgens uithollen en van de vulling puree maken. Voeg kaas, sour cream, en uitgebakken spekjes toe. Schep alles weer terug de aardappels in, en steek het weer de Q in. 1/2 uurtje wachten, en smullen maar.

  2. hanz

    In alu-folie wikkelen en direct op de kooltjes….

  3. Tim

    In aluminiumfolie met wat kruidenboter.

  4. jacco

    in alu met kruidenboter het liefst op de kolen

  5. uipko

    hier ook alufolie met (knoflook)boter op/tussen de kolen

  6. Rene

    Ingesneden met kruidenboter in de snede en dan in alu folie gewikkeld

  7. Sjim

    Aardappelen op metalen spiesen steken en indirect op de rooster. Daarna enkele keren gooien op een snijplank om een smashed potato te hebben. In de helft opensnijden, zout en zure room met verse kruiden.

  8. Ronniez

    Hasselback

  9. Tom

    Aardappelen voorkoken en wikkelen in zilverpapier met een beetje kruidenboter. Dan direct op de kolen leggen tot ze helemaal gaar zijn.

  10. Webermil

    op jamie oliver’s wijze… aardappels in kwartjes, rode ui in kwartjes, look er bij, veel rozemarijn , olijf olie en balsamico… alles in een ovenschotel, alu folie er over en laten garen tot alles lekker zacht is !!!

  11. Danish

    gespiesd en gekruid met paprikapoeder, rozemarijn en zeezout

  12. MarBQ

    Lekker lang garen in alu direct op de kolen.

  13. Roland

    Met rozemarijn,knoflook,dragon,zout en olie 5kwartier tot anderhalfuur…smullen maar!!

  14. Henri Matthijssen

    Via de Hasselback methode

  15. hmeryck nico

    rauw , in alufolie , kortom op alle mogelijke manieren , lekker experimenteren

  16. adk

    Perfect, kan goed van pas komen!

  17. Rene

    Ingekerft met ontbijtspek in de kerven, dan in een braadpan met spekreepjes, paprika, uien en roomboter.
    Na een klein uurtje stoven is dit een verrukkelijke side-dish.

  18. Tienne1357

    Aardappels iets voorkoken dan in een schaal met wat olie en kruiden naar waar ik zin in heb. Lekker!

  19. Johan F

    Ja lijkt me leuk om te proberen !

  20. Marc Brunsmann

    Ik maak (voorgekookte) aardappelen graag klaar in in blokjes in een RVS braadslee met thijm, rozemarijn, olijfolie, peper en zout.

  21. Aggie

    Poffen tussen de kolen.

  22. Frederik

    Ik maak meestal een upsidedown aardappeltaart op de bbq, maar dit vind ik leuk bedacht van oom Steven en wil ik ook wel eens proberen.

  23. leo van der poel

    met wat kruidenboter in folie

  24. Lucky Q

    Ook hasselback en dan serveren met verse room en bieslook..
    Niet te gek..

    Maar twice baked gaan we vanmiddag proberen..

  25. Daan

    Zonder twijfel, hasselback!

  26. Kim

    Ik kook de aardappelen heel even voor, snij ze doormidden en met een meloenschepje hol ik beide helften een klein beetje uit. De holte vul ik op met kruidenboter (zelfgemaakte of voorverpakte, afhankelijk van de tijd die ik heb). Nu nog inrollen in zilverpapier (dubbele laag).
    Ik leg de aardappelen op de kolen, onmiddellijk na het aansteken van de kolen. Eens de kolen heet genoeg zijn om het vlees te kunnen bakken, draai ik de aardappelen eens om. Op die manier kunnen ze traag opwarmen en zijn ze klaar samen met de eerste lading vlees.

    Smakelijk!

  27. Arjan

    Voorkoken, dan met 1el honing 1el mosterd en 1el soja insmeren en op de bbq.. enorm lekker!

  28. Ivo Oude Veldhuis

    In aliminiumfolie op de kolen. Als ze gaar zijn een beetje kruidenboter en creme fraiche erin.

  29. Harm

    Eerst een uurtje in de folie in de Q.
    Daarna halveren, uithollen en vervolgens met een vulling afgedekt met kaas nog een half uurtje in de Q.

  30. Adrie Baak

    Eerst even voorkoken, in 4 partjes snijden en dan met een beetje olie, peper, zout en rozemarijn in een schaal op de BBQ.

  31. Wilco

    Aardappels snijden in wedges, afspoelen, kruiden uit de tuin, paprika poeder, cayenne peper, zout en peper en afhankelijk van de temperatuur 25 – 45 minuten op de Q.

  32. Ruud

    In plakjes snijden. Olijfolie en Al Hanout kruiden ertussen. Maak de aardappel weer 1 geheel.
    Leg ‘m op een zilverpapier en wacht tot ie gaar is.

  33. Karin

    Tot nu toe gewoon in alufolie en dan op de bbq of tussen de kooltje. Maar dit ziet er ook wel spannend uit!

  34. Rene

    Hasselback

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *