Verloting rookhout

Geplaatst door op 15 januari 2013

Vuur en Rook

We hadden eerder al aangekondigd dat we via BBQGuru.be de kans hebben gekregen om maandelijks een tof BBQ product te mogen verloten onder onze bezoekers. Deze maand geven we een zak rookhout weg van het Duitse merk Axtschlag, die door BBQGuru.be gratis bij je thuis zal worden bezorgd.

Kersenhout BBQ

Wat moet je doen om zo’n zak rookhout te winnen? Heel simpel: laat een reactie achter op dit bericht met het antwoord op de vraag:

Week jij je rookhout op voorhand?

Ter info: er is geen fout antwoord op deze vraag, elke reactie telt mee om te kunnen winnen 😉

De verloting wordt afgesloten op 15 februari middernacht waarna de winnaar via een bericht op deze site bekend zal worden gemaakt. Als je niet tot dan wil wachten kan je uiteraard ook alvast een zak rookhout kopen bij BBQGuru.be!

(Dit artikel werd gesponsord door BBQGuru.be)

27 reacties op Verloting rookhout

  1. Stefanvds

    Heb het nog nooit gebruikt, maar het lijkt me wel interessant om eens te proberen!

  2. WiZZarD

    Wel of niet weken hangt af van de situatie en het hout.

  3. David

    Houtchips laat ik wel weken.
    Grotere stukken hout niet.
    En veel tegenstrijdige info over te vinden online over of het nu goed is of niet.

    • Chris

      David & Mike,

      Ik stel die vraag niet toevallig, heb er een artikeltje over geschreven dat binnenkort zal verschijnen. Tijdens de research die ik heb gedaan kwam ik inderdaad veel info tegen die elkaar tegensprak, daarom heb ik zelf enkele testjes uitgevoerd die hopelijk wat meer duidelijkheid kunnen verschaffen.

      Groeten,
      Chris

  4. Mike v R

    Ik sluit me bij David aan.

  5. Stijn

    Nog maar 1 keer gebruikt en toen wel laten weken. Ik kijk uit naar de resultaten van de test.
    Leuke site trouwens (met dan aan Jupilerke voor de tip 🙂 )

  6. jacco

    Soms laat ik het weken maar heb het idee dat het meer stoomt dan dat het echt rookt
    dus ik heb de voorkeur aan droog hout

  7. Dabber

    Leuke actie met hierbij mijn reactie. Ik week mijn rookhout altijd vooraf.

  8. Dirk van Maanen

    Nat maken als het kleine snippers zijn, droog houden bij grote stukken hout.

  9. Homers Pit

    Rook hout week ik alleen bij langere rook sessies.

    Ben benieuwd om te proberen

  10. Marc Brunsmann

    Nee ik week nooit mijn rookhout !

  11. inca

    Voorheen deed ik dat wel, totdat Martijn (van vuur & rook) mij erop attent maakte dat ik zo gedeeltelijk mijn producten ‘stoomde’ . Hierna heb ik een gietijzeren bak aangeschaft waar gewoon, dus niet geweekt hout in kan.
    Deze zomer ga ik dit eens proberen. (hopelijk met een zak rookhout van BBQGuru.be)

  12. Andre

    Waar rook is zijn lekkere stukken vlees en vis. Count me in please

  13. Bram

    Ik week rook hout nooit.
    Enige uitzondering is het plankje waarop ik m’n zalmzijde barbecue. Dat laat ik wel een paar uurtjes ondergedompeld in een bak water..
    Gebruik trouwens altijd stukken hout, geen snippers. En houtmot in de Cold Smoke Generator. Ook dat droog natuurlijk..

  14. Marcel Nas

    Ik week het altijd! En een prijs winnen vind ik ook niet erg! 🙂

  15. Dennis Monincx

    Ik week mijn rookhout nooit eigenlijk, ik wil roken niet stomen. Bij voorkeur met droog haardhout een mooie gloeiende aslaag, rookhout erop en roken maar! (Krijg er al weer zin in!). Met die vorst kun je ook goed koudroken!

  16. Arjen

    Snippers week ik wel voor, grotere stukken niet.
    En de gegenereerde stoom is geen punt voor mij, ik gebruik een Weber Smokey Mountain oftewel een watersmoker die altijd veel stoom produceert.

  17. leo

    ik week mijn hout nooit
    als je je ketel dicht houd heb je geen last van vlammen

  18. Huddie Lee

    ik week nooit, mijn smoker gebruikt dan ook hele stammen en geen snippers. op de weber doe ik dit trouwens ook niet.

  19. vhland

    Ik week het hout niet, weinig zuurstof is onvolledige verbranding, is rook…

  20. Winecook

    Weken kan wel, bv. om extra aroma’s vrij te maken en trager (langer) te roken, het is echter zeker geen must.
    Afhankelijk van de gebruikte houtsoort en doel kan je de weektijd aanpassen. Laat ook sneller oudere aroma’s vrijkomen.
    Toch fijn om nu met een volle zak rookhout weer verder te kunnen experimenteren !

  21. Harm Rosenmöller

    Ik laat mijn rookhout ongeveer een half uurtje weeken.
    Hierdoor blijft het hout langer smeulen en dus roken en heb ik er meer aan.

  22. Tom

    ik heb tegenwoordig grote stukken rookhout(fruit ,beuken en eiken)
    die hoef ik niet te weken.

  23. Linde

    Kben ook wel benieuwd naar het antwoord op uw vraag!!

  24. Peter

    Nee ben te lui om te weken 🙂

  25. Martin

    Snippers week ik niet. grote stukken rookhout wel. Hopelijk win ik deze mooie prijs.

  26. Chantal

    Ik gebruik meestal snippers en die week ik niet. Mocht het voor de smaak van het vlees of de vis toch beter zijn om het wel te weken, tja dan ga ik dat proberen natuurlijk! Maar tot nu vind ik het resultaat wat ik bereik zonder weken prima (of heerlijk eigenlijk)!