Vietnamese garnalenlolly’s met pindasaus

Vietnamese garnalenlolly's
Geplaatst door op 6 juni 2013

Vietnamese garnalenlolly'sDeze garnalenlolly’s hebben een verrassende smaak omdat ze bij elkaar worden gehouden door varkensgehakt. De pindasaus maakt het alleen nog maar beter. Dit is één van onze favoriete hapjes op de BBQ.

Ingrediënten

(voor 4 à 6 personen)

Saus

  • 250 ml kokosmelk
  • 5 eetlepels pindakaas
  • 3 eetlepels versgeperst limoensap
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 theelepel pikante chilisaus
  • 1 theelepel limoenzeste
  • 1/2 theelepel gember

Garnalenlolly’s

  • 700 g gepelde grijze garnalen
  • 500 g varkensgehakt
  • 2 gepelde teentjes knoflook
  • 4 eetlepels panko
  • 3 eetlepels verse basilicum
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper

Bereiding

Meng de ingrediënten voor de saus in een pan en verhit dit op een matig vuur. Klop de saus op voor enkele minuten tot de saus glad en licht ingedikt is, de saus mag niet inkoken

  • 250 ml kokosmelk
  • 5 eetlepels pindakaas
  • 3 eetlepels versgeperst limoensap
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 theelepel pikante chilisaus
  • 1 theelepel limoenzeste
  • 1/2 theelepel gember
pindasaus
Pureer de ingrediënten voor de garnalenlolly’s tot een gehaktachtig geheel

  • 700 g gepelde garnalen
  • 500 g varkensgehakt
  • 2 gepelde teentjes knoflook
  • 4 eetlepels panko
  • 3 eetlepels verse basilicum
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
gehakt met garnalen
Wrijf een plat bord of bakplaat in met plantaardige olie (dit voorkomt dat de lolly’s aan de ondergrond blijven kleven). Vorm met 2 lepels platte bolletjes van het gehakt en plaats ze op het ingewreven bord / bakplaat. garnalenlolly's
Steek een platte spies door de lolly’s, dit kan je ook vervangen door 2 houten spiesjes (dit voorkomt later problemen tijdens het draaien) garnalenlolly's
Bereid de BBQ voor op direct grillen over een matig vuur. Plaats de houten stokjes boven het indirecte deel of leg een stuk aluminiumfolie onder de houten spiesjes zodat ze niet kunnen verbranden. Garnalenlolly's

Smakelijk!

Vietnamese garnalenlolly's

Bron: Weber – het Grote Barbecue-boek

3 reacties op Vietnamese garnalenlolly’s met pindasaus

  1. Bram

    Die zien er bijzonder lekker uit. Gaat op de todo list!

  2. Erik Oost

    Gebruik je bij dit gerecht rauwe gepelde garnalen of gekookte?

    • Chris Maes

      Dag Eric,

      Voor dit gerecht gebruiken wij de typische vlaamse grijze garnalen, deze zijn inderdaad gekookt.

      Vriendelijke groeten,
      Chris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *