Deze garnalenlolly’s hebben een verrassende smaak omdat ze bij elkaar worden gehouden door varkensgehakt. De pindasaus maakt het alleen nog maar beter. Dit is één van onze favoriete hapjes op de BBQ.
Ingrediënten
(voor 4 à 6 personen)
Saus
- 250 ml kokosmelk
- 5 eetlepels pindakaas
- 3 eetlepels versgeperst limoensap
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel bruine suiker
- 1 theelepel pikante chilisaus
- 1 theelepel limoenzeste
- 1/2 theelepel gember
Garnalenlolly’s
- 700 g gepelde grijze garnalen
- 500 g varkensgehakt
- 2 gepelde teentjes knoflook
- 4 eetlepels panko
- 3 eetlepels verse basilicum
- 1 eetlepel sojasaus
- 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
Bereiding
Meng de ingrediënten voor de saus in een pan en verhit dit op een matig vuur. Klop de saus op voor enkele minuten tot de saus glad en licht ingedikt is, de saus mag niet inkoken
|
|
Pureer de ingrediënten voor de garnalenlolly’s tot een gehaktachtig geheel
|
|
Wrijf een plat bord of bakplaat in met plantaardige olie (dit voorkomt dat de lolly’s aan de ondergrond blijven kleven). Vorm met 2 lepels platte bolletjes van het gehakt en plaats ze op het ingewreven bord / bakplaat. | |
Steek een platte spies door de lolly’s, dit kan je ook vervangen door 2 houten spiesjes (dit voorkomt later problemen tijdens het draaien) | |
Bereid de BBQ voor op direct grillen over een matig vuur. Plaats de houten stokjes boven het indirecte deel of leg een stuk aluminiumfolie onder de houten spiesjes zodat ze niet kunnen verbranden. |
Smakelijk!
3 reacties op Vietnamese garnalenlolly’s met pindasaus