Weber zet volop in op “systeembarbecueën”

Geplaatst door op 30 maart 2013

Updates in het productgamma

Het voorjaar komt er aan en wat ons betreft mag het goede weer nu wel eindelijk beginnen komen, we hebben genoeg geduld gehad. Ook Weber is er helemaal klaar voor met een update in hun productlijn. Brikettenbarbecues met het gourmet systeem waren al een tijdje beschikbaar maar dit GBS (Gourmet BBQ System) wordt in 2013 onder de nieuwe lijn “Master-Touch GBS” ondergebracht. Naast deze nieuwe reeks worden alle Weber Performer modellen nu ook standaard uitgerust met het GBS systeem.

Verder is het Gourmet BBQ System nu ook beschikbaar voor de Spirit 300-serie, de Genesis en Summit gasbuitenkeukens. Deze gasbarbecues worden echter niet standaard met een GBS-compatibel rooster geleverd, dit moet je er nog apart bijkopen.

Systeembarbecueën

GBS-roosterMaar wat is dat Gourmet BBQ System nu eigenlijk? Weber noemt dit het systeembarbecueën en heel eenvoudig geformuleerd is het een standaard grillrooster maar met een ronde uitsparing in het midden. In deze uitsparing kan je dan verschillende accessoires plaatsen zoals een pizzasteen, gietijzeren rooster, …

De wok, sear grate, pan en pizzasteen kon je vorig jaar ook al kopen en daar zijn dit jaar de koreaanse barbecue, een poffertjespan en een gevogeltestomer aan toegevoegd.

Voor alle GBS accessoires samen kom je uit op een adviesprijs van net geen 400€ en dan begrijp je meteen waarom Weber deze nieuwe manier van grillen zo sterk wil promoten.

GBS-accessoires

Het nieuwe systeem krijgt alle aandacht

weber's new real grilling

Om het nieuwe systeem de nodige aandacht te geven contacteerde Weber hun vaste auteur Jamie Purviance om nieuwe editie uit te brengen van de klassieker Weber’s Real Grilling. Dit boek met meer dan 200 nieuwe recepten behandelt naast enkele “standaard” BBQ gerechten ook recepten en how-to’s voor gerechten die je kan bereiden op de gevogeltestomer, pizzasteen, wok, …

Weber’s new real grilling is op 2 april 2013 uitgekomen Amerika. Momenteel is het boek (in het Engels) ook beschikbaar bij bol.com.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *