Aardappelen met spek op de BBQ

krielaardappelen met spek
Geplaatst door op 24 oktober 2012

krielaardappelen met spekUiteraard wil je bij dat heerlijk gegrilde stuk vlees of vis op de BBQ ook een lekker bijgerecht serveren. De “side dishes” die in Amerika zeer populair zijn zal je bij ons niet snel bij een BBQ serveren. Daar serveren ze namelijk heel graag Corn Cobs (maiskolven), Mac & Cheese (Macaroni met kaas) en baked beans.

In zowel België als Nederland zijn we, ook op het vlak van BBQ, een echt aardappelland. Bijna bij elke barbecue zul je een aardappelgerecht terugvinden in verschillende vormen, zoals aardappel in de schil of een koude aardappelsalade. Een heerlijk aardappelrecept voor de BBQ mocht op deze site dus ook zeker niet ontbreken.

Ingediënten

Onderstaande ingrediënten zijn voor ongeveer 3 personen.

  • 400 gram ongepelde krielaardappelen
  • 100 gram spek
  • 50 gram kruidenboter
  • dragon
  • rozemarijn
  • tijm

Bereiding

Snij het spek in blokjes en bak in de pan tot ze een mooi bruin kleurtje hebben gekregen.Omdat het spek zelf al vrij veel vet afgeeft voeg ik daar nooit bakboter of olijfolie aan toe.Uiteraard kan je het spek ook op de barbecue grillen, dan kan je het gerecht een heerlijke rooksmaak meegeven. spek bakken
Kuis de aardappelen schoon, scheur een groot vel aluminiumfolie af (minimum ter grootte van een A4 papier).
Leg op dit vel de krielaardappelen met daarbovenop het spek en de kruidenboter. Let hierbij op dat de doffe kant van de aluminiumfolie naar buiten wijst, dit is namelijk de zijde die warmte opneemt.
Voeg hierbij nog een snuifje dragon, rozemarijn en tijm toe.Indien gewenst kan je de ingrediënten verdelen over 2 of meerdere papillottes
krielaardappelen met spek

Grillen

Vouw de papillotte goed toe en gril een uurtje op indirecte wijze aan 150 – 200°C.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *