BBQ cursus bij Kurt Dekoninck (3/3)

Geplaatst door op 8 mei 2013

P1270724Gisteren hebben we weer genoten van heerlijke gerechten op de BBQ cursus van Kurt Dekoninck (Traiteur Matthias). We zijn (naar goede gewoonte ondertussen) gestart met een lekker aperitiefje op basis van aardbei, waarna we nog wat hebben gekletst met de andere cursisten.

Na het aperitief deed Kurt zoals de vorige weken zijn “tour de table” om de verschillende gerechten uit te leggen en de bereidingen voor te tonen, op het menu stond:

  • Gevulde dadels met ricotta
  • Broodrollade gevuld met kip, zongedroogde tomaten en avocado
  • Kippenspiesjes gemarineerd in een yoghurtmarinade met curry, koriander en truffelzout
  • Hartige quiche met pasta, groene asperges en spek
  • Gegrilde sardientjes
  • Gemarineerde kangoeroefilet met puree van aardpeer
  • Trio van dessert met gegrilde limoen, chocoladebrownie met mascarpone van cuberdons en een gegrild geitenkaasje in een spekjasje

De lat lag opnieuw hoger dan de week ervoor en ik heb een leerrijke avond gehad.

Deze BBQ cursus is zeker een aanrader en voor herhaling vatbaar: er hangt een gemoedelijke sfeer onder de cursisten, aan Kurt kan je alles vragen, je leert heel wat bij, je kunt heerlijk eten en je hebt er gewoon plezier.

Ik zou zeggen, hou de website van Traiteur Matthias in de gaten en schrijf je in zodra de nieuwe data bekend zijn! De eerstvolgende cursus die gepland is valt in November met als thema wild.

PS: Vanaf 14 personen kan je ook een privé sessie boeken, neem contact op met Kurt als je hierover meer info wenst.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *