Boekrecensie: Rendez-vous rond de BBQ – Kurt Dekoninck

Rendez-vous-rond-de-BBQ
Geplaatst door op 15 mei 2013

 Rendez-vous-rond-de-BBQ

Titel: Rendez-Vous rond de BBQ
Auteur: Kurt Dekoninck
Taal: Nederlands
Aantal pagina’s: 144
Aantal recepten: 50
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig
ISBN: 978-90-5856-458-0
Prijs: 19,95€
Gekocht bij: Gekregen
Ook te koop via: Bol.com, standaard boekhandel, tuincentra, …

Kurt Dekoninck (wereldkampioen BBQ 2010 met zijn team Traiteur Matthias) heeft een nieuw boek uitgebracht: Rendez-Vous rond de BBQ.

In dit BBQ boek staat niet alleen het barbecueën centraal, maar ook het plezier met familie en vrienden. Want zeg nu zelf: wat is er  leuker dan een heerlijke BBQ met familie en vrienden om je heen? Dit boek zal je helpen om, met een minimale inspanning, het maximum uit die gezellige dag te halen, met alles erop en eraan!

De gerechten in dit boek zijn origineel, gevarieerd, eenvoudig en toegankelijk. Geen ellenlange boodschappenlijstjes dus met ingrediënten die je maar één keer gebruikt, maar meestal een klein aantal basisingrediënten die je waarschijnlijk zelfs al grotendeels in de kast hebt liggen.

We hebben tijdens de BBQ cursus al veel van deze gerechten kunnen klaarmaken en proeven en het heeft ons telkens gesmaakt. De gerechten zijn zeer toegankelijk vanwege de basisingrediënten die worden gebruikt maar het eindresultaat is telkens fantastisch.

Het boek is duidelijk opgedeeld in 5 categorieën: vis, schaal- & schelpdieren, vlees & gevogelte, slaatjes & side dishes, kids’ favourites en zoete afsluiters. Tussendoor staan nog enkele extra’tjes zoals recepten voor sausjes en cocktails.

Elk recept is vergezeld van een mooie, paginagrote foto van het (uiteraard prachtig gepresenteerde) eindresultaat en enkele kleinere foto’s van de bereiding.

Ik ben blij dat ik dit boek in mijn kast heb staan en zal er regelmatig naartoe grijpen als ik op zoek ben naar een lekker BBQ recept. Haal dit boek in huis en laat je verleiden door de heerlijke foto’s!

[xyz-ihs snippet=”BolRendezVousRondDeBBQ”]

één reactie op Boekrecensie: Rendez-vous rond de BBQ – Kurt Dekoninck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *