Omdat het niet altijd een uitgebreide maaltijd moet zijn komen hier ook regelmatig chicken wings en/of kippenboutjes van de gril. Ik publiceerde eerder al een recept voor chicken wings en ook dit recept is één van onze favorieten. We grillen de kip eerst indirect zodat het vanbinnen al kan garen en we grillen dan op het einde nog even direct voor een lekker knapperig velletje.
Ingediënten
(voor 2 personen)
- 4 kippenvleugels
- 1 eetlepel (gerookte) paprikapoeder
- 2 theelepel mosterdpoeder
- 1 theelepel grof zeezout
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 theelepel uienpoeder
- 1/4 theelepel chilipoeder
- (zoete) BBQ saus naar keuze
Bereiding
Controleer de kippenvleugeltjes op achtergebleven fijne pennen, gebruik een pincet om ze te verwijderen | |
Meng de ingrediënten voor de rub | |
Wentel de kippenvleugeltjes in de rub tot ze gelijkmatig met de kruiden zijn bedekt | |
Bereid de BBQ voor op indirect grillen op 140°C | |
Gril de kippenvleugeltjes ongeveer 20 minuten indirect (voor kippenbouten is dit ongeveer 35 minuten) op 140°C | |
Verplaats, als de kerntemperatuur 75°C is, de chicken wings naar de directe zone van de BBQ. Bestrijk de kippenboutjes met BBQ saus naar keuze en gril nog even verder tot de kerntemperatuur 78°C is. | |
Is het velletje al knapperig maar is de kip nog niet op temperatuur? leg de kip nog even op de indirecte zone totdat ze de juiste temperatuur heeft bereikt. |
Smakelijk!
Bron: Het groete barbecue boek