Na het bereiden van je hapjes, voor- en hoofdgerechten op de BBQ zou het zonde zijn om het dessert binnen te moeten bereiden. Ook het dessert kan je namelijk ook perfect op de BBQ bereiden, en het hoeft niet steeds de klassieke warme banaan te zijn.
Deze gegrilde ananas met citroensorbet heeft de perfecte combinatie van fris en zoet en is heel eenvoudig te bereiden op een (uitdovende) BBQ.
Ingediënten
(voor 8 personen)
- 1 ananas
- munt
- vanillesuiker
- citroensorbet
- 2 mango’s
Bereiding
Schil de ananas, snij in schijfjes en strooi er wat vanillesuiker over. De harde kern kan je er op het einde uithalen,dat grilt gemakkelijker | ![]() |
Versnipper de munt en snij de mango in kleine blokjes | ![]() |
Gril de ananas direct op de BBQ | ![]() |
Keer, als de suiker bovenaan gekarameliseerd is, het schijfje om en bestrooi de zijde die nu vanboven ligt met vanillesuiker | ![]() |
Gaar, indien nodig, de ananas nog wat na op de indirecte zone van de BBQ zodat hij goed zacht wordt | ![]() |
Haal de harde kern uit de ananas, portioneer er de mango over en strooi hierover de fijne munt. Als je wil kan je hier ook nog een scheutje rum over gieten.Serveer met een bolletje citroensorbet en garneer met een takje munt | ![]() |
Smakelijk!
Bron: Ik kreeg dit recept van een vriendin van mij, bedankt Doris!