Behalve vlees en vis kan je uiteraard ook gewoon bijgerechten maken op de BBQ. En het hoeft dan ook niet bij een patatje in de schil te blijven natuurlijk. In dit recept toon ik je hoe eenvoudig het is om een heerlijke groentenpapillot met een Aziatisch tintje te bereiden. Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met de groentjes die je gebruikt.
Ingediënten
(per persoon)
- 1 roosje broccoli
- 1/2 ui
- 3 champignons
- 5 peultjes bonen
- 2 teentjes look
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel sojasaus
- 2 theelepels sesamolie
Bereiding
Snij de groenten (grof of fijn, zoals je zelf liefst hebt) en voeg ze samen in een kom | |
Scheur een groot stuk aluminiumfolie af en leg daar de groenten op. | |
Voeg hierbij de gember, olijfolie, sojasaus en sesamolie aan toe. | |
Vouw de papillot goed toe zodat er geen lucht kan ontsnappen (de groenten moeten kunnen stomen) en plaats de papillot indirect op de BBQ. De temperatuur is niet zo belangrijk waardoor je het gewoon samen met je hoofdgerecht kan klaarmaken. Alles tussen 130 en 180°C zal goed lukken. | |
Vouw na een half uurtje (afhankelijk van de temperatuur van je BBQ) de papillot voorzichtig open (er kan stoom ontsnappen!), de groenten moeten goed zacht zijn. |
Smakelijk!
Bron: about.com