Dit hapje werd door BoldEagle op het BBQ Genootschap geplaatst, ik heb het meteen geprobeerd en we vonden het heerlijk. Hij was zo vriendelijk om mij toestemming te geven dit recept op deze barbecue website te publiceren.
Het is een hapje dat heel simpel is om te maken en te grillen maar het is wel héél lekker. Wat ik ook super vind aan dit gerecht is dat alle ingrediënten tegelijk klaar zijn: de champignons zijn lekker zacht en sappig, de vulling is goed warm en de bacon is lekker crispy.
Ingediënten
- 1 bakje champignons (250 gram)
- 50 gram roomkaas (bv. philadelphia)
- 1 kleine rode ui
- 1 EL BBQ saus (wij hebben Sweet Baby Ray’s Honey gebruikt)
- Sneetjes ontbijtspek (één sneetje per champignon)
Bereiding
Borstel de champignons schoon en snij het steeltje er uit | |
Meng de roomkaas, (zeer) fijngesnipperde rode ui en de BBQsaus door elkaar | |
Vul de champignons met dit mengsel | |
Wikkel een sneetje ontbijtspek rond de gevulde champignon | |
Maak de BBQ klaar voor indirect grillen op 180 à 200°C en plaats de champignons op de indirecte zone van de BBQ. Gril de champignons voor 20 à 30 minuten tot het spek een mooi bruin kleurtje heeft. |
Smakelijk!
Bron: BoldEagle
5 reacties op Gevulde champignons met spek