Deze gevulde minigroenten zijn heel lekker als extra’tje bij een voor- of hoofdgerecht.
Ingediënten
(voor 10 personen)
- 10 gele of groene minipaprika’s
- 10 minicourgettes
- 10 mini-aubergines
- 10 grote paddenstoelen
- 10 kerstomaatjes
- 150 gram spek
- 1 dl olijfolie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 dl rode wijn
- 500 gram kalfsgehakt
- 1 ei
- 1 eetlepel marjolein
- 1 eetlepel rozemarijn
- cayennepeper
Bereiding
Hol de kleine groenten uit | |
Snij het spek (heel) fijn en bak dit aan in olijfolie. Voeg de (fijn) versnipperde uien en knoflook toe. | |
Blus af met de rode wijn en kruid met peper en zout terwijl je het geheel laat inkoken.Meng bovenstaande met het gehakt, ei, marjolein, rozemarijn en een vleugje cayennepeper. | |
Meng dit mengsel goed door zodat het een mooi, fijn geheel wordt. | |
Vul de groenten met dit mengsel | |
Gril deze groenten op indirecte wijze voor ongeveer een half uur (afhankelijk van de temperatuur van je BBQ). Niet alle groenten hebben even lang nodig: de tomaatjes en champignongs zullen sneller gaar zijn dan de courgette en paprika. |
Bron: Echte venten spelen met vuur
2 reacties op Gevulde minigroenten