De combinatie van appel met kaneel en calvados is altijd geslaagd, maar wist je dat dit ook heel goed samen gaat met foie gras?
Ingrediënten
- Appel
- Kaneel
- Calvados
- Fijne sneedjes briochebrood
- Foie gras
Bereiding
Gril de fijne sneedjes briochebrood kort direct en verplaats ze daarna naar de indirecte zone | |
Plaats een stuk aluminiumfolie op de rooster boven de kolen en leg daar de fijngesneden sneedjes appel op. Bestuif calvados over de sneedjes appel met een verstuiver (een soort kleine plantenspuit maar dan voor etenswaren) en bestrooi daarna met kaneel.Draai de stukjes appel voorzichtig om als ze zacht beginnen worden en herhaal het bestuiven en bestrooien met kaneel. | |
Verplaats het stuk aluminiumfolie met de appeltjes naar de indirecte zone en gril de foie gras direct op een fijn rooster voor 10 seconden per kant. |
Leg het sneedje foie gras op een briochebroodje, leg daar een sneedje appel op en dek dit af met een 2e sneedje briochebrood.
Smakelijk!