Mini-toast van gegrilde foie gras met appeltjes en calvados

Mini burger van foie gras en gegrilde appel met calvados
Geplaatst door op 21 februari 2013

Mini burger van foie gras en gegrilde appel met calvadosDe combinatie van appel met kaneel en calvados is altijd geslaagd, maar wist je dat dit ook heel goed samen gaat met foie gras?

Ingrediënten

  • Appel
  • Kaneel
  • Calvados
  • Fijne sneedjes briochebrood
  • Foie gras

Bereiding

Gril de fijne sneedjes briochebrood kort direct en verplaats ze daarna naar de indirecte zone Brioche brood grillen
Plaats een stuk aluminiumfolie op de rooster boven de kolen en leg daar de fijngesneden sneedjes appel op. Bestuif calvados over de sneedjes appel met een verstuiver (een soort kleine plantenspuit maar dan voor etenswaren) en bestrooi daarna met kaneel.Draai de stukjes appel voorzichtig om als ze zacht beginnen worden en herhaal het bestuiven en bestrooien met kaneel. Appels grillen
Verplaats het stuk aluminiumfolie met de appeltjes naar de indirecte zone en gril de foie gras direct op een fijn rooster voor 10 seconden per kant. Foie gras grillen

Leg het sneedje foie gras op een briochebroodje, leg daar een sneedje appel op en dek dit af met een 2e sneedje briochebrood.

Smakelijk!

Mini burger van foie gras en gegrilde appel met calvados

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *