Peperkoek met foie gras is een heerlijk hapje op de barbecue. Het is zeer eenvoudig om te bereiden maar geeft direct het signaal dat je met de traditie breekt:
BBQ kan zo veel meer zijn dan verbrande worstjes, rauwe kipsaté’s en droge steaks!
Ingrediënten
- Peperkoek
- Foie gras (ganzenlever)
- Uienkonfijt
Bereiding
Gril de peperkoek op directe wijze (recht boven de kolen) bij een hoge temperatuur voor enkele minuten, draai halfweg om. Als je een gietijzeren rooster hebt kan je het ook even searen voor een leuk kleurtje. De peperkoek hoeft echt maar even te grillen: als je het te lang op het rooster legt wordt het zo hard als een steen. Controleer dus regelmatig om te dit te vermijden!
Leg na het direct grillen de foie gras op het stuk peperkoek. Dit kan je zo serveren of nog even indirect grillen om de foie gras op te warmen. Persoonlijk eet ik foie gras liever koud dus gril ik enkel de peperkoek.
Serveer met uienkonfijt.
Bron: BBQ Tapas – Kurt De Koninck
[xyz-ihs snippet=”bolBBQTapas”]