Als je de meeste mensen over (ham)burgers spreekt, denken ze ofwel aan die verlepte fast-food varianten, ofwel aan een heerlijke, zelf bereide, typische Amerikaanse, hamburger (mmmm, lekker!). En dan liefst met alles erop en eraan: met BBQ saus of mayonaise erbij en frietjes.
Toch hoeft een lekkere burger niet per se ongezond te zijn, zoals deze (pittige) Thaise kippenburger bewijst!
Ingediënten
- 500 gr kippengehakt
- 1 eigeel
- 1 tl gedroogd gemberpoeder
- 1 tl kerriepoeder
- 1 el (verse) koriander
- zest van 1 limoen
- 1 halve rode peper (je maakt deze burger zo heet als je zelf wil)
- Optioneel: mango chutney
Bereiding
Meng alle ingrediënten goed door elkaar en verdeel de massa in burgers van 100 of 125 gram | |
Laat deze burgers een uurtje opstijven in de koelkast, dit maakt het eenvoudiger om te grillen | |
Gril de burgers op directe wijze voor ongeveer 2 minuten per kant | |
Deze burger is heerlijk met wat mango chutney |
Smakelijk!