Review: F-dick office-mes

F-Dick premier plus paring knife
Geplaatst door op 2 december 2013

F-Dick premier plus paring knifeMartijn, de sympathieke eigenaar van f-dick.nl, contacteerde mij met de vraag of ik een mes uit zijn uitgebreide collectie wou reviewen. Natuurlijk wou ik dat, maar zijn assortiment is zo uitgebreid dat ik even moest nadenken…

Daar ik geen professionele kok ben, heb ik er voor gekozen om een mes te kiezen dat ik (naast mijn koksmes) bijna altijd gebruik in de keuken: Een office-mes. Officieel heet dit een schilmesje (paring knife), maar bij onze buurlanden wordt het mooi een officemesser en couteau d’office genoemd. Omdat ik (net zoals de Duitsers en Fransen blijkbaar) vind dat het woord schilmes helemaal de lading niet dekt, noem ik het eigenwijs een keukenmes of office-mes.

Een office-mes is naast een koksmes in mijn ogen onmisbaar en kan veelvuldig gebruikt worden: voor het wat grotere werk zoals vlees, paprika, tomaat, komkommer, … gebruik ik liefst een koksmes maar voor fijner werk grijp ik altijd naar een office-mesje.Een office-mes is ideaal om de kern uit een tomaat snijden, de zaadlijst uit jalapeño’s halen, look en kleine ui versnipperen, het darmkanaal uit scampi’s verwijderen, verpakkingen openen en nog zoveel meer.

F-dick office-mes

Dit F-dick office-mes is er één uit de premier plus reeks. Deze messen zijn verkrijgbaar in het standaard zwart, maar ook in de HACCP kleuren, wat je visueel helpt om de productgroepen gescheiden te houden.

Ik heb het mes ondertussen al een tijdje en ben er zeer tevreden mee: het ligt zeer goed in de hand, heeft een aangenaam gewicht (niet te licht) en behoudt zijn scherpte voor lange tijd.

Het Duitse F-dick heeft mij overtuigd en ik merk dat ik steeds naar dit kwaliteitsmes grijp en dat mijn “ouwe” getrouwe office-mes meer en meer in de lade blijft liggen.

Ben je zelf in de markt voor een nieuw mes(senset), of ben je op zoek naar een nuttig en kwaliteitsvol cadeau voor de feestdagen? Kijk dan zeker eens rond op f-dick.nl!

(Dit artikel werd gesponsord door f-dick.nl) 

één reactie op Review: F-dick office-mes