Rib-rek

Rib-karbonade-rek Weber
Geplaatst door op 2 maart 2013

Rib-karbonade-rek WeberEen rib-rek is zo’n accessoire waarvan je denkt: “goch, heb ik dat nu echt wel nodig?”. Zoals bij de meeste accessoires is het antwoord: “het is niet noodzakelijk, maar het maakt de zaak wel een pak eenvoudiger!”. In de meeste gespecialiseerde (web)winkels en tuincentra kan je deze rekjes kopen van bekende merken zoals Weber, maar die zijn vaak best wel prijzig.

Voordat je tot die koop overgaat zou je ook nog een alternatief kunnen overwegen. Het ziet er niet zo fancy uit als een Weber-style rib-karbonaderek, maar het is minstens even praktisch: de IKEA Variera. De watte? de IKEA Variera is eigenlijk een verstelbare dekselhouder maar gezien hij (afgezien van de plastieken dopjes) in zijn geheel is vervaardigd uit roestvrij staal kan hij ook gebruikt worden als rib-rek!

Ikea Variera rib-rekAls je weinig plaats hebt op je BBQ (bv doordat je een (kleinere) rooster hebt van 47 cm of je wil nog een heleboel ander vlees meeroken) kan je tijdelijk 6 staafjes uit het rek draaien waardoor je het rek compact kan houden en toch 3 ribben kan plaatsen. De IKEA Variera kan met variabele lengte 1 tot 6 ribben vasthouden en dan kan je langs elke kant nog één rib schuin tegen het rek plaatsen waardoor je in de praktijk tot 8 ribben recht kan zetten.

Hou er bij het monteren in elk geval wel rekening mee dat je de plastieken dopjes aan de onderzijde uiteraard niet mag monteren voor gebruik op de BBQ!

Ribben indirect grillen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.