Bij ons komen de gasten zelden met honger van tafel, dikwijls is het zelfs zo dat er geen plekje meer is voor het dessert. Daarom hou ik graag een doosje Camembert bij de hand als ik barbecue. Als iemand toch nog een plaatsje zou hebben vrijgehouden voor een dessert van de BBQ kan je dit nog gemakkelijk klaarmaken zonder eerdere voorbereiding.
Ingrediënten
(voor 4 à 6 personen)
- 1 doosje Camembert
- Bruchetta kruiden
- (toast)brood
- Optioneel: honing
Bereiding
Haal de kaas uit de verpakking, verwijder eventuele etiketten en vul het houten doosje met aluminiumfolie om te voorkomen dat de kaas uitloopt in de BBQ | |
Plaats de kaas terug in het houten doosje en snij een kruis in de bovenkant van de kaas. Plaats de Camembert inclusief verpakking op het indirecte deel van de BBQ (de temperatuur van de BBQ is niet zo belangrijk bij deze kaas, alles tussen 150 en 220°C is oké) | |
Laat de kaas voor ongeveer een half uurtje staan op het indirecte deel van de BBQ tot de kaas goed warm en lopend is | |
Vouw de bovenkant open als de kaas lopend is en bestrooi met bruschetta kruiden. Grill het brood (héél) kort op directe wijze. |
Deze kaas is ook heerlijk in combinatie met honing, smakelijk!
4 reacties op Warme camembert met gegrild brood