Bierworst

Bierworsten
Geplaatst door op 23 december 2012

BierworstenDeze worsten zijn vooral in Wisconsin heel populair en daar heten ze beer brats. Hier noemen we ze gewoon bierworsten maar buiten de vertaling zitten er ook enkele aanpassingen in het oorspronkelijke recept.

De braadworsten worden eerst direct gegrild om ze vanbuiten een mooi kleurtje te geven en daarna worden ze verder gegaard in een een heerlijk bad van warm bier en ui. Hierdoor nemen ze niet alleen extra smaak op maar garen ze zachtjes verder zodat ze vanbinnen helemaal gaar zijn en vanbuiten niet zwartgeblakerd. En omdat ze in een badje bier zwemmen zullen ze ook geen vocht verliezen, kortom: ze zijn heerlijk!

De smaak van het bier overheerst wel in de ui, maar niet in de worsten. Hier thuis hebben we iemand die geen bier lust maar deze bierworsten wel heel lekker vindt dus dit gerecht is niet enkel voor bierliefhebbers.

Ingediënten

  • 2 braadworsten
  • 1 grote ui
  • 1 flesje blond bier (ik heb Grimbergen gebruikt)
  • bakboter
  • 1 EL mosterd (ik heb Devos Lemmens gebruikt)
  • 1 TL groene tabasco

Bereiding

Richt de BBQ in voor indirect grillen en snij de ui in reepjes of ringen. Indirect grillen
Plaats een aluminiumbakje boven de directe zone en smelt hierin wat boter.Als de boter gesmolten is voeg je de uiringen toe.

Eens de ui zacht is (maar niet gebruind) voeg je het bier, mosterd en tabasco toe.

Laat het bakje op de directe zone staan totdat het bier kookt.

Eens het vocht kookt verplaats je het bakje naar de indirecte zone.

Bierworst
Gril de braadworsten boven de direct zone zodat ze een mooi bruin kleurtje hebben, ze hoeven niet gaar te zijn. Probeer hierbij op te letten dat de BBQ niet te heet is want dan zullen de worsten open barsten. (doordat ze achteraf nog in het vocht zullen verder garen heeft het open barsten geen nadelig invloed op de smaak maar het presenteert wel mooier)Eens de braadworsten een mooi kleurtje hebben leg je ze in het bad van bier, ui, mosterd en tabasco. Laat ze in dit bakje nog een half uurtje verder garen terwijl het bier net niet kookt.  Bierworsten

Je kan dit gewoon op het bord serveren maar op een broodje is het ook heel lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *