Qbag

Qbag
Geplaatst door op 9 november 2012

QbagEen Qbag is eigenlijk een doorontwikkelde papillot of braadzak. Het is een zakje vervaardigd uit hoogwaardig aluminiumfolie met een venstertje. Via dat venstertje is het eenvoudig om het gaarproces te volgen. Ik gebruik een Q-bag heel graag bij het bereiden van mosselen op de BBQ omdat je door het venstertje heel goed kan zien wanneer de mosselen juist gaar zijn (op dat moment gaan ze open).

Gebruik

Een Qbag is heel eenvoudig te gebruiken: je voegt je ingrediënten toe in het zakje en dan vouw je de rand 2 maal toe op een afstand van ongeveer een halve centimeter.

Zorg ervoor dat de Qbag bij het dichtvouwen goed is gesloten zodat al het vocht in het zakje blijft. Ook moet je er op letten dat je (vooral van binnenuit) geen te grote druk uitoefent op het polyester venstertje want dan zou het loskomen en verlies je vocht.

De Qbag kan je zowel op de barbecue als in de oven gebruiken (niet in de magnetron vanwege de aluminiumfolie) als de temperatuur niet hoger is dan 230°C. Zorg ervoor dat het venstertje tijdens het garen altijd naar boven wijst. Ook belangrijk om te weten is dat je bij een barbecue met deksel steeds de directe grilmethode moet gebruiken en het deksel van de BBQ niet mag worden gesloten.

Wees voorzichtig bij het openen van de Qbag: als hij goed was gesloten zal er namelijk hete stoom ontsnappen bij het openen.

Qbag

Waar te koop

Een set van 8 Qbags kost ongeveer 9€. In de zomerperiode kan je de Qbag gewoon kopen in de supermarkt (bv Colruyt of Delhaize), kookwinkels en tuincentra. Je kan ze het hele jaar door ook verkrijgen in AVA-winkels en je kan altijd online bestellen via de webshop van Peter De Clercq. Bij aankoop van een set Qbags (verpakt per 8, bij de webshop van Peter De Clercq ook te koop per 100) krijg je een ook klein boekje met enkele recepten.

3 reacties op Qbag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *