Deze gevulde aardappelen zijn een lekker alternatief voor de klassieke aardappel in de schil. Omdat de aardappelen eerst gepoft worden duurt het wel even voordat ze klaar zijn, iets om rekening mee te houden dus.
Als je geen BBQ met deksel hebt kan je deze aardappelen ook in de oven bereiden.
Ingrediënten
(voor 4 gevulde aardappelen)
- 4 aardappelen
- 200 gram roomkaas (bv. Philadelphia met bieslook)
- 1/2 rode ui, fijngesneden
- fijngesneden bieslook
- peper en zout
Bereiding
Wikkel elke aardappel apart in aluminiumfolie en leg ze ongeveer één uur op de indirecte zone van je gesloten BBQ (180 à 200 °C) tot ze gaar zijn (controleer met een keukenmesje of een satéstokje of de aardappelen zacht zijn). Deze stap kan ook in de oven (180°C).
Laat de aardappelen iets afkoelen zodat je ze kan vasthouden zonder jezelf te verbranden. Snij van elke aardappel in de lengte het “hoedje” er af.
Hol met bv een meloenbolletjestang voorzichtig de aardappelen uit, let hierbij op dat de schil niet breekt. Bewaar het aardappelkruim voor de volgende stap.
Maak de vulling van het fijngeprakte aardappelkruim, 200 gram roomkaas, fijngesnipperde halve ui en kruid af naar smaak met peper en zout. Vul de aardappelen met dit mengsel.
Gril de aardappelen nog voor een tiental minuutjes indirect op de BBQ zodat ze goed warm zijn. Smakelijk!