Ik heb onlangs een set van 3 skillets (15, 20 en 25 cm) gekocht omdat ik regelmatig recepten met een skillet (een gietijzeren pan) zag op de sites en blogs die ik volg.
Verder is het ook gewoon super handig om een pannetje te hebben die ik op de BBQ kan gebruiken zodat ik zoveel mogelijk van het gerecht buiten kan bereiden. (een eerste stap naar een buitenkeuken? :-))
Voor dit recept heb je niet per sé een skillet nodig, je kan dit bijvoorbeeld ook, zoals deze aardappelgratin, gewoon in een aluminium bakje klaarmaken. De skillet maakt alles gewoon wat handiger en houdt de inhoud ook langer warm bij het serveren.
Ingrediënten
(voor 2 personen)
- 400 gram aardappelen
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel (verse) rozemarijn
- 1 grote (of 2 kleine) teentjes fijngesneden knoflook
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel zout
Bereiding
Bereid de BBQ voor op indirect grillen tussen 180 en 220°C.Spoel de aardappelen en snij ze (zonder te schillen) in dunne schijfjes van 2 à 3 mm. | |
Meng de ingrediënten voor de kruidenolie:
|
|
Warm de kruidenolie in een pannetje voor ongeveer één minuut, of tot de knoflook zacht en lichtbruin is. | |
Doe de aardappelschijfjes in een (grote) kom en meng hier de kruidenolie goed door, zorg dat er geen schijfjes aan elkaar blijven kleven. | |
Verdeel de aardappelschijfjes in de skillet (of een aluminiumbakje) en vorm hiermee laagjes. | |
Plaats de skillets op het indirecte deel van de BBQ voor ongeveer één uur (dit is afhankelijk van de temperatuur van de BBQ, de dikte van de schijfjes en de soort aardappel) met gesloten deksel, tot de aardappelen gaar zijn (je moet er gemakkelijk met een vork kunnen in prikken). |
Smakelijk!
Bron: What’s Cooking America
2 reacties op Aardappelschijfjes met look en rozemarijn