BBQ With Franklin: Ribs part 1

Aaron Franklin
Geplaatst door op 9 februari 2013

Aaron Franklin weet wat BBQ is…

Aaron Franklin weet héél goed wat BBQ is…

Aaron Franklin weet héél goed wat goede BBQ is…

Aaron Franklin

Aaron Franklin woont in Texas waar hij sinds eind 2009 een BBQ restaurant heeft. Texas is een streek van de BBQ-Belt waar rundsvlees, en dan vooral brisket, de BBQ kaart domineert. Eind 2009 is Aaron samen met zijn vrouw een zaakje opgestart in een trailer op een parking van Austin. Zijn standje werd al snel zo populair dat tegen de lente er dagelijks een hele rij gegadigden stonden aan te schuiven om van zijn heerlijke BBQ te kunnen genieten. Dit nieuwe fenomeen bleef ook bij de pers niet onopgemerkt en al snel verschenen lovende artikels in The Washington Post, Texas Monthly, …

Alle bezoekers waren het unaniem eens: Aaron Franklin weet hoe hij moet barbecueën en zijn trailer werd in één adem genoemd met gerenommeerde BBQ restaurants zoals Smitty’s Market en Kreuz Market.

In Maart 2011 was de trailer van Aaron en zijn vrouw zo populair dat ze in maart 2011 moesten verhuizen naar een groter pand in Austin, Texas. En ondanks dat ze nu een véél grotere capaciteit hebben dan vroeger staat die lange rij er nog steeds.

Franklin Barbecue

Sinds de opening van zijn restaurant heeft Aaron nog nooit een Brisket gemaakt die hij diezelfde dag niet meer verkocht kreeg

En hij wil die kennis delen

Van iemand met een toprestaurant zou je verwachten dat hij zijn recepten en kennis goed geheim houdt. Bij Aaron Franklin is echter niets minder waar: eind vorig jaar deed hij in een reeks van Youtube instructionals zijn hele verhaal uit de doeken op een toffe en aangename manier.

Bizar, zou je denken. Want waarom geeft hij zomaar zijn geheimen vrij, zodat iedereen die dat wil zijn populaire brisket kan namaken? Dat is toch raar? “Niet echt”, zegt hij zelf. “Ik denk niet dat veel mensen zich 20 uur per dag willen bezig houden met wat ik doe.”

Hij heeft in 2012 al enkele filmpjes online geplaatst en vorige week publiceerde hij een nieuw filmpje met als thema ribben. Dit is het eerste deel van een tweedelig filmpje, het tweede deel (het roken van de ribben) staat ondertussen ook online.

[youtube_sc url=”http://www.youtube.com/watch?v=0eSFdddaRnk” title=”BBQ%20With%20Franklin:%20Ribs%20part%201″ theme=”light” modestbranding=”1″ autohide=”1″ fs=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *