Over Rook zonder Vuur

Rook zonder Vuur is een barbecue site met tips, weetjeshowto’srecepten en nieuwtjes uit de BBQ wereld. Deze website/blog is ontstaan nadat ik van vrienden en familie, die van mijn gerechten hadden geproefd, steeds meer de vraag kreeg naar recepten en uitleg over de bereidingswijze.

De naam Rook zonder Vuur is niet alleen een woordspeling op het gekende spreekwoord “Waar rook is, is vuur”. De naam verwijst namelijk ook naar het feit dat we bij barbecue steeds willen werken met de rook maar niet zozeer met het vuur. Oplaaiende vlammen willen we namelijk zoveel mogelijk vermijden tijdens het grillen.

Het uiteindelijke doel van deze website is om mijn bezoekers ervan te overtuigen dat BBQ véél meer is dan zwartgeblakerde worsten, rauwe saté’s en droge steaks. Met deze site wil ik bewijzen dat het met amper extra moeite ook anders kan en je zonder koksdiploma heerlijke gerechten van de BBQ kunt “toveren”.

De BBQ recepten die je op Rook zonder Vuur terug vindt werden stuk voor stuk door mezelf bereid en indien nodig (naar mijn eigen smaak) aangepast.

Ik ben een hobbykok die in het dagelijks leven ondernemers steunt in time mangement en productiviteit. Alle kennis die ik over barbecueën heb opgedaan, heb ik gehaald uit barbecue-boeken, blogs, receptensites, fora,… Rook zonder Vuur heeft als enig doel die informatie en recepten te bundelen en opnieuw te verspreiden en heeft geen enkele link met fabrikanten of uitgevers.

Alle artikels zijn zelf geschreven en werden niet zomaar gekopieerd van andere websites. Recepten die ik van andere websites of boeken haal zal ik steeds mijn best doen om de correcte bron te vermelden.

Via deze weg wens ik ook iedereen die me is voorgegaan te bedanken voor het verspreiden van weetjes, technieken, recepten, tips, howto’s, … Zonder hen had ik deze kennis nooit gehad en had ik die op mijn beurt niet opnieuw kunnen verspreiden!

Gegrilde groeten,

Chris

PS: Sommige artikelen op deze website zijn “gesponsord”. Dit wil (meestal) zeggen dat ik (bijvoorbeeld van een winkel) een product gratis heb ontvangen in ruil voor een (door mij geschreven) review van dat product. Gezien het doel van deze website is om mijn bezoekers zo correct mogelijk te informeren draag ik objectiviteit hoog in het vaandel. Op deze website zal dus ook nooit een positieve review verschijnen over een product dat ikzelf niet met plezier (heb) gebruik(t). Bij gesponsorde berichten zal dit altijd duidelijk onderaan het artikel worden vermeldt dat het een gesponsord bericht betreft.