Scampi’s op de BBQ is voor de meeste beginners niet gemakkelijk. Met de directe grilmethode (zoals de meesten scampi’s grillen) is de grens tussen niet uitgebakken en te droog zeer fijn, wat het moeilijk maakt om de scampi’s er op het juiste moment af te halen. De oplossing die ik hiervoor heb bedacht is zeer eenvoudig en kan je op deze pagina lezen. Met dit recept maak je hele zachte scampi’s. Dit is ideaal om als BBQ hapje aan je gasten te geven, bijvoorbeeld met een prikkertje erbij.
Ingrediënten
Onderstaande ingrediënten is als hapje voor 2 personen
- 200 gram scampi’s
- een halve ui
- 1 deciliter olijfolie (7 eetlepels)
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel peterselie
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel lookpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- peper en zout
Bereidingswijze
|
Grillen
|
|
|
|
|
Eens je deze techniek goed onder de knie hebt kan je nog eventueel wat spelen met rook(hout) zoals bijvoorbeeld lavendel of kan je de scampi’s direct grillen.
Smakelijk!
8 reacties op Zacht gemarineerde scampi’s