Gevulde champignons met spek

Gevulde champignons met spek
Geplaatst door op 24 januari 2013

Gevulde champignons met spekDit hapje werd door BoldEagle op het BBQ Genootschap geplaatst, ik heb het meteen geprobeerd en we vonden het heerlijk. Hij was zo vriendelijk om mij toestemming te geven dit recept op deze barbecue website te publiceren.

Het is een hapje dat heel simpel is om te maken en te grillen maar het is wel héél lekker. Wat ik ook super vind aan dit gerecht is dat alle ingrediënten tegelijk klaar zijn: de champignons zijn lekker zacht en sappig, de vulling is goed warm en de bacon is lekker crispy.

Ingediënten

  • 1 bakje champignons (250 gram)
  • 50 gram roomkaas (bv. philadelphia)
  • 1 kleine rode ui
  • 1 EL BBQ saus (wij hebben Sweet Baby Ray’s Honey gebruikt)
  • Sneetjes ontbijtspek (één sneetje per champignon)

Bereiding

Borstel de champignons schoon en snij het steeltje er uit Champignons kuisen
Meng de roomkaas, (zeer) fijngesnipperde rode ui en de BBQsaus door elkaar Gevulde champignons
Vul de champignons met dit mengsel Champignons opvullen
Wikkel een sneetje ontbijtspek rond de gevulde champignon Champignons met spek
Maak de BBQ klaar voor indirect grillen op 180 à 200°C en plaats de champignons op de indirecte zone van de BBQ. Gril de champignons voor 20 à 30 minuten tot het spek een mooi bruin kleurtje heeft. Champignons op de BBQ

Smakelijk!

Gevulde champignons met spek

Bron: BoldEagle

4 reacties op Gevulde champignons met spek

  1. Danny

    sneetje is met een t.

  2. Geert

    uitgebreid getest en goedgekeurd door alle proefkonijnen

    • Chris Maes

      Bedankt om te laten weten Geert, blij dat het gesmaakt heeft.

      De proefkonijnen zijn hier ook steeds tevreden van dit hapje 😉

      Groeten,
      Kristof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *