Marineren in een diepvrieszakje

Marineren in een zakje
Geplaatst door op 6 april 2013

Marineren in een zakjeVroeger marineerde ik mijn vlees altijd in een bakje of een kommetje maar de laatste jaren doe ik dat eigenlijk altijd op een andere manier: namelijk in een diepvrieszakje of een zip-lock zakje. Marineren in een diepvrieszakje heeft heel wat voordelen ten opzichte van marineren in een (al dan niet open) kommetje.

Doordat je een diepvrieszakje nauw kan dichtknopen rond het vlees heb je bijvoorbeeld een pak minder marinade nodig om het hele stuk te bedekken met marinade . Verder zorgt het dichtknopen er voor dat het vlees niet is blootgesteld aan de omgeving en dus aan minder bacteriƫn wordt blootgesteld. Doordat het niet is opengesteld aan de omgeving ruikt je hele koelkast achteraf ook niet naar de marinade.

Verder neemt deze methode minder plaats in beslag en is het heel eenvoudig om het vlees te keren, al is dat laatste eigenlijk niet echt nodig als je het zakje quasi luchtdicht hebt dichtgeknoopt.

Of je nu marineert in een zakje of niet is uiteraard je eigen keuze, maar wat je zeker nooit mag doen is marineren in een aluminium bakje: de zuren van de marinade (de meeste goede marinades bevatten zuren) zullen reageren met het aluminium en kunnen een slechte (en schadelijke) smaak afgeven!

 

2 reacties op Marineren in een diepvrieszakje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *