Aardappelschijfjes met look en rozemarijn

Aardappelschijfjes met rozemarijn
Geplaatst door op 18 juli 2013

Aardappelschijfjes met rozemarijnIk heb onlangs een set van 3 skillets (15, 20 en 25 cm) gekocht omdat ik regelmatig recepten met een skillet (een gietijzeren pan) zag op de sites en blogs die ik volg.

Verder is het ook gewoon super handig om een pannetje te hebben die ik op de BBQ kan gebruiken zodat ik zoveel mogelijk van het gerecht buiten kan bereiden. (een eerste stap naar een buitenkeuken? :-))

Voor dit recept heb je niet per sé een skillet nodig, je kan dit bijvoorbeeld ook, zoals deze aardappelgratin, gewoon in een aluminium bakje klaarmaken. De skillet maakt alles gewoon wat handiger en houdt de inhoud ook langer warm bij het serveren.

Ingrediënten

(voor 2 personen)

  • 400 gram aardappelen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel (verse) rozemarijn
  • 1 grote (of 2 kleine) teentjes fijngesneden knoflook
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel zout

Bereiding

Bereid de BBQ voor op indirect grillen tussen 180 en 220°C.Spoel de aardappelen en snij ze (zonder te schillen) in dunne schijfjes van 2 à 3 mm. Aardappelschijfjes
Meng de ingrediënten voor de kruidenolie:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel (verse) rozemarijn
  • 1 grote (of 2 kleine) teentjes fijngesneden knoflook
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel zout
Kruidenolie
Warm de kruidenolie in een pannetje voor ongeveer één minuut, of tot de knoflook zacht en lichtbruin is. Kruidenolie
Doe de aardappelschijfjes in een (grote) kom en meng hier de kruidenolie goed door, zorg dat er geen schijfjes aan elkaar blijven kleven. Kruidenolie op aardapschijfjes
Verdeel de aardappelschijfjes in de skillet (of een aluminiumbakje) en vorm hiermee laagjes.  Aardappelschijfjes
Plaats de skillets op het indirecte deel van de BBQ voor ongeveer één uur (dit is afhankelijk van de temperatuur van de BBQ, de dikte van de schijfjes en de soort aardappel) met gesloten deksel, tot de aardappelen gaar zijn (je moet er gemakkelijk met een vork kunnen in prikken). P1280291

Smakelijk!

Aardappelschijfjes met rozemarijn

Bron: What’s Cooking America

2 reacties op Aardappelschijfjes met look en rozemarijn

  1. Adrie Baak

    Recept ziet er heerlijk uit.

    Waar kun je de skillets kopen, ben er al eentijdje naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *