Chicken Mojito

Chicken Mojito
Geplaatst door op 22 oktober 2012

Chicken MojitoEen gerecht waar je je gasten zeker mee zal verrassen is Chicken Mojito. Het is exact zoals het klinkt: kip gemarineerd in Mojito. Het is (vanwege de rum) zeker geen goedkope marinade maar dat probeer ik op te lossen door zo veel mogelijk kip in één keer te marineren en een deel in te vriezen voor later.

Ingrediënten

  • 3 kippenfilets (chicken wings kan ook maar ik vind het lekkerder met filets)
  • 10 cl witte rum
  • 10 cl vloeibare rietsuiker (of 2 eetlepels ruwe rietsuiker)
  • 1 dl olijfolie
  • 6 munttakjes
  • zout
  • zwarte peper
  • 1 limoen

Bereiding

Maak een marinade van de rum, rietsuiker, olijfolie, fijngesneden munt en peper en zout. Snij de limoen in kwartjes, knijp hem met de hand uit in de marinade en meng goed. Marineer de kip een uurtje en leg de uitgeknepen kwartjes op de filets (met de schil naar boven). Halfweg (na een half uurtje dus) keer je de filets. Tip: Als je weinig marinade hebt kan je de filets en de marinade ook in een diepvrieszakje of een zip-lock doen, dan heb je minder marinade nodig dan in een bakje.

Grillen

Gril de kip op directe wijze tot 75°C (meet dit met een kernthermometer). Serveer met een partje limoen en een takje munt, persoonlijk vind ik het partje limoen er heerlijk bij omdat dit de suikers van de marinade opnieuw helemaal in balans brengt.

Bron: BBQ Tapas – Kurt De Koninck

2 reacties op Chicken Mojito

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *