Rozemarijnspies van kalfsvlees en kerstomaat

Rozemarijnspiesjes van tomaat en kalfsvlees
Geplaatst door op 17 juli 2014

Rozemarijnspiesjes van tomaat en kalfsvleesRozemarijntakjes zijn net hard genoeg om als spiesjes te gebruiken, bovendien geven ze ook nog eens die typische smaak af die zo goed bij een zomerse BBQ past. Ze sluiten perfect aan bij dit eenvoudig recept met gemarineerde kalfsblokjes en kerstomaatjes.

De marinade komt het best tot zijn recht als je die al een dag van tevoren kunt klaarmaken, zodat de smaken van de verse kruiden zich mooi kunnen verdelen.

Ingrediënten

(voor 4 spiezen)

  • 300 gram kalfsvlees
  • 200 gram kerstomaten
  • 1 ui
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels droge, witte wijn
  • 4 (stevige) takjes rozemarijn
  • Enkele blaadjes salie
  • 1 laurierblad
  • Peper
  • Zout

Bereiding

Rozemarijnspiesjes van tomaat en kalfsvlees

Maak een marinade van de versnipperde ui, fijngesneden laurier, salie, wijn, olijfolie, peper en zout.

Rozemarijnspiesjes van tomaat en kalfsvlees

Snij het kalfsvlees in blokjes. Verwijder de onderste blaadjes van de rozemarijntakjes en prik afwisselend kerstomaatjes en blokjes vlees aan de takjes. Als de takjes net niet sterk genoeg zijn kan je het vlees eerst eens voorprikken met een houten of metalen spies.

Rozemarijnspiesjes van tomaat en kalfsvlees

Wentel de spiesjes in de marinade en laat dit enkele uren trekken.

Rozemarijnspiesjes van tomaat en kalfsvlees

Gril de spiezen over een direct vuur tot een kerntemperatuur van 60 à 70°CSmakelijk!

Rozemarijnspiesjes van tomaat en kalfsvlees

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *