Gevulde minigroenten

Gevulde minigroenten
Geplaatst door op 23 mei 2013

Gevulde minigroentenDeze gevulde minigroenten zijn heel lekker als extra’tje bij een voor- of hoofdgerecht. 

Ingediënten

(voor 10 personen)

  • 10 gele of groene minipaprika’s
  • 10 minicourgettes
  • 10 mini-aubergines
  • 10 grote paddenstoelen
  • 10 kerstomaatjes
  • 150 gram spek
  • 1 dl olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 dl rode wijn
  • 500 gram kalfsgehakt
  • 1 ei
  • 1 eetlepel marjolein
  • 1 eetlepel rozemarijn
  • cayennepeper

Bereiding

Hol de kleine groenten uit  Minigroenten
Snij het spek (heel) fijn en bak dit aan in olijfolie. Voeg de (fijn) versnipperde uien en knoflook toe.  Spek stoven
Blus af met de rode wijn en kruid met peper en zout terwijl je het geheel laat inkoken.Meng bovenstaande met het gehakt, ei, marjolein, rozemarijn en een vleugje cayennepeper.  Minigroenten opvullen
Meng dit mengsel goed door zodat het een mooi, fijn geheel wordt. Vulling minigroenten
Vul de groenten met dit mengsel Gevulde groenten
Gril deze groenten op indirecte wijze voor ongeveer een half uur (afhankelijk van de temperatuur van je BBQ). Niet alle groenten hebben even lang nodig: de tomaatjes en champignongs zullen sneller gaar zijn dan de courgette en paprika. Gevulde minigroenten

Smakelijk!

Gevulde minigroenten

Bron: Echte venten spelen met vuur

 

2 reacties op Gevulde minigroenten

  1. Dominique Bos

    Gaat hier echt 10 dl rode wijn in, dus 1 liter, of is dat een typefout en bedoel je 1 dl ? #DTV

    Groet,
    Dominique

    • Chris

      Dag Dominique,

      Er was inderdaad een typefout in het recept geslopen. De correcte hoeveelheid is 1 deciliter.
      Bedankt om dit te melden, ik heb het recept gecorrigeerd.

      Groeten,
      Chris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *