Hoe veel eten moet je voorzien?

Aardappelen op de barbecue
Geplaatst door op 4 januari 2013

Aardappelen op de barbecueBarbecue is altijd leuk, maar het is nóg gezelliger als je het kan doen voor (of met) vrienden of familie. Maar hoeveel eten moet je eigenlijk voorzien? Je wil zeker niet te weinig eten serveren aan je gasten, maar een hele week restjes eten is ook niet leuk.

Vlees:

Voor de gemiddelde BBQ reken je in totaal op 300 tot 350 gram vlees per persoon (kinderen hebben meestal genoeg met minder dan de helft). Hou er wel rekening mee dat sommige stukken vlees nog een bot bevatten (T-bone steak, ribbetjes, lamsrack, …) en je in dat geval dus best iets meer rekent.

Vis:

Serveer je enkel vis op de barbecue dan reken je in totaal best op 250 tot 300 gram vis per persoon. Dit is dus voor het geval je enkel vis serveert in plaats van vlees, serveer je beiden dan kan je dit verdelen, bijvoorbeeld 150 gram vis en 200 gram vlees per persoon.

Bijgerechten/groenten:

Gemiddeld reken je bovenop het vlees of de vis nog zo’n 200 à 300 gram voor bijgerechten zoals groenten, aardappelen, pastasalades, … Dit is het gewicht na het schoonmaken en bereiding.

Als je je aan bovenstaande richtlijnen houdt zullen je gasten hun buikje rond kunnen eten en zal je niet te veel over hebben.

6 reacties op Hoe veel eten moet je voorzien?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *