Een BBQ gerecht waar je je gasten dikwijls mee kan verrassen is mosselen. Omdat deze mosselen in een papillot worden klaargemaakt is de meerwaarde om het op de barbecue te maken eigenlijk beperkt. Toch maak ik het wel graag klaar als hapje omdat je verschillende soorten kan bereiden en omdat je er weinig werk aan hebt. Zo kan je je gasten al iets geven terwijl je je concentreert op de andere gerechten.
Benodigdheden
- Papillot van aluminiumfolie of Qbag
Ingrediënten (voor één Qbag)
- 15 mosselen
- 80 gram spekblokjes
- halve stengel witte selder
- kwart rode paprika
- kwart groene paprika
- kwart van een grote ui
- 15 gram groene pesto
- dille, bieslook en basilicum naar smaak
- 1 dl witte wijn
Bereiding
Snij de selder, ui en pepers in fijne blokjes (brunoise).Kuis de mosselen, meng de ingrediënten door elkaar en doe ze voorzichtig in een Qbag of maak een papillot van aluminium. Let hierbij op dat het venstertje van de Qbag niet loskomt want dan kunnen de mosselen niet stomen. Zelf geef ik voor mosselen de voorkeur aan een Qbag omdat je door het venster heel goed kan zien wanneer je mosselen klaar zijn.
Zorg voor een middelmatig vuur op je barbecue en leg de Qbag of papillot rechtstreeks boven de kolen. Let hierbij op dat je een Qbag altijd met het venster naar boven legt! De mosselen kunnen worden opgediend als ze helemaal open zijn gegaan, dit duurt ongeveer 20 minuten.
2 reacties op Mosselen ‘Surf & Turf’